Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Australijos užsienio reikalų ministerijos rekomendacijos vykstant į Lietuvą: saugokitės riaušių, vežimų keliuose ir slėpkite papuošalus

Australijos užsienio reikalų ministerija (URM) savo tinklalapyje skelbia rekomendacijas į užsienį vykstantiems šalies piliečiams. Keliaujantiems į Lietuvą australams patariama lanku apeiti didesnes žmonių grupes, keliuose saugotis vežimus traukiančių arklių ir be šviesų važinėjančių vairuotojų. Taip pat primygtinai siūloma neimti gėrimo ar maisto iš nepažįstamų žmonių, nes jis gali būti užnuodytas.
Protestuotojas Maskvoje
Į Lietuvą vykstantys australai perspėjami saugotis. / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Lietuvoje dažnos automobilių vagystės, ypač, jei keliaujate nauju ir prabangiu automobiliu.

Australijos URM saugumo lygį Lietuvoje vertina kaip normalų ir savo šalies piliečiams nuo kelionių susilaikyti nesiūlo.

Tiesa, nieko apie Lietuvą nežinantiems žmonės gali pasirodyti, jog šioje šalyje turistams jaustis saugiai bus labai sudėtinga.

„Saugokitės kišenvagių. Tokie nusikaltimai dažniausi viešajame transporte, kavinėse ir restoranuose. Nusikaltimų rizika išauga atėjus nakčiai, todėl šiuo paros metu neturėtumėte būti vieni“, – rašome tinklalapyje.

Manto nuotr./Klaipėdos centre suspardytas jaunas vyras.
Manto nuotr./Klaipėdos centre suspardytas jaunas vyras.

Jame nurodoma, kad Lietuvoje dažnos automobilių vagystės, ypač, jei keliaujate nauju ir prabangiu automobiliu.

Taip pat siūloma atsisakyti nepažįstamųjų siūlomo maisto ar gėrimų, nes praeityje būta turistų apnuodijimo ir apiplėšimo atvejų.

Turistai perspėjami apie pavojus Lietuvos keliuose, tarp kurių išskiriami arklių traukiami vežimai ir be šviesų važinėjantys vairuotojai.

Keliautojai perspėjami, kad Lietuvoje pasitaiko kreditinių kortelių sukčiavimo atvejų. „Saugokite savo kredito kortelę. Kai atsiskaitote, stenkitės nepaleisit jos iš akių. Niekada nepasirašinėkite ant tuščių čekių“, – rekomenduoja URM.

Keliautojai perspėjami nedėvėti brangių papuošalų, laikrodžių, nedemonstruoti brangių fotoaparatų ar vaizdo kamerų. Tai gali sugundyti ilgapirščius.

Turistai perspėjami apie pavojus Lietuvos keliuose, tarp kurių išskiriami arklių traukiami vežimai ir be šviesų važinėjantys vairuotojai.

VSAT nuotr./Vežimas su kontrabandiniais rūkalais
VSAT nuotr./Vežimas su kontrabandiniais rūkalais
Taip pat keliautojai perspėjami apie griežtus Lietuvos įstatymus, kurie taikomi ir šalyje esantiems užsieniečiams. Išskiriamos griežtos baudos už vairavimą apsvaigus ar narkotinių medžiagų gabenimą. Australams paaiškinama, kad už tokius nusižengimus jie gali atsidurti kalėjime.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius