-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Austrijos valdantieji nenori parlamentinio tyrimo dėl Michailo Golovatovo

Valdančiosios Austrijos socialdemokratų ir Liaudies partijos pasisako prieš parlamentinės komisijos, kuri tirtų Sausio 13-osios byloje įtariamo Michailo Golovatovo sulaikymą ir paleidimą, sudarymą.
Michailas Golovatovas
Michailas Golovatovas / flgm.ru nuotr.

Tokią komisiją sudaryti reikalauja opozicinės Žaliųjų partijos atstovas Austrijos parlamente Peteris Pilzas, pirmadienį rašo austrų dienraštis „Kurier“.

Anot dienraščio, Liaudies partija prieštarauja, kad šis įvykis yra susijęs su šios partijos žinioje esančiomis Užsienio reikalų, Teisingumo ir Vidaus reikalų ministerijomis. Socialdemokratai tyrimui nepritaria nes, pasak šios partijos atstovo Guntherio Krauterio, kalbama apie „vieną vienintelį valstybės institucijos veiksmą“.

Komisijos sudarymui taip pat nepritarė Austrijos laisvės partija bei sąjunga „Austrijos ateičiai“, kurios turi atitinkamai 34 ir 21 atstovą žemuosiuose parlamento rūmuose.

Austrijos prokuroras Karlas Schoberis yra sakęs, kad Austrijos teisingumo ministerija M.Golovatovo išdavimo reikalavusioms Lietuvos institucijoms nustatė itin trumpą terminą suėmimo orderiui patikslinti. Teisingumo ministerija savo ruožtu tvirtina, kad sprendimas nereikalauti suėmimo priimtas, nes sutapo Korneuburgo prokuratūros, Vienos prokuratūros ir Austrijos teisingumo ministerijos nuomonės.

Rusijos pilietis M.Golovatovas liepos 14 dieną buvo sulaikytas Vienos oro uoste pagal Lietuvos išduotą Europos arešto orderį, bet nepraėjus nė parai paliestas. Lietuvoje jis įtariamas nusikaltimais žmoniškumui, nes vadovo televizijos bokštą 1991 metų sausį šturmavusiam „Alfa“ būriui. Tuomet per sovietų kariškių veiksmus prieš beginklių žmonių minią žuvo 14 žmonių, per tūkstantį buvo sužeisti.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius