Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Aušvico išvadavimo 70-osios metinės V.Putinui – proga apjuodinti Baltijos šalis ir Ukrainą

Rusijos prezidentas pareiškė, kad ukrainiečiai esą padėjo naciams nužudyti milijonus žydų Kijeve, Lvove, Odesoje, nurodoma Ukrainos tinkalapyje zn.ua „Zerkalo nedeli“. Juodindamas Ukrainą ir Baltijos šalis Vladimiras Putinas nė žodžiu neužsiminė apie nacių kolaborantus iš „Rusiškosios išvadavimo armijos“, taip pat pamiršti buvo ir su Vermachtu bendradarbiavę kazokai bei Rusijos miestų gatvėmis žygiuojantys rusų neonaciai.
Vladimiras Putinas
Vladimiras Putinas / „Scanpix“/AP nuotr.

Per Aušvico mirties stovyklos kalinių išvadavimo 70-ąsias metines Maskvoje surengtą ceremoniją V.Putinas prabilo apie ukrainiečių „išdavystę“ ir Ukrainos nacionalistų organizacijos (OUN) lyderį Stepaną Banderą.

Lenkų dienraštis „Rzeczpospolita“ pažymi, kad Maskvoje iškilmingame renginyje kalbėdamas Rusijos prezidentas veidmainiškai ragino pasaulio bendruomenę nutraukti mėginimus „perrašyti istoriją, kuri kelia tikslus, nuslėpti savo gėdą, silpnadvasiškumą ir išdavystę tiesioginiu ar netiesioginiu bendradarbiavimu su nacistais“.

Be kita ko, savo kalboje jis prisiminė ir Antrojo pasaulinio karo laikų Ukrainos nacionalistų lyderį Stepaną Banderą ir apkaltino jį masiniu žydų žudymu.

Ta proga jis priminė ir tai, kad Baltijos šalyse „nacistai“ taip pat rengė žiaurius etninius valymus Vilniuje ir Taline.

Beje, Rusijos prezidentas nė žodžio nepasakė apie nacių kolaborantus iš „Rusiškosios išvadavimo armijos“ (ROA), kuriai vadovavo Andrejus Vlasovas ir kurios kariai veikė dabartinės Rusijos teritorijoje ir turėjo šimtus tūkstančių šalininkų.

Neprisiminė V.Putinas ir vadinamojo Dono kazokų stano, kuris bendradarbiavimo su Vermachtu, dalyvaudamas bendrose operacijose.

Dabar Kremlius aktyviai panaudoja „kazokus“ prieš Ukrainą konflikte Donbase.

Nieko nesakė V.Putinas ir apie kasmetinius „Rusiškus maršus“, kuriuose dalyvauja ir rusų neonaciai.

Kaip rašė žurnalas „Time“, Rusija perrašo istoriją, kad apjuodintų Ukrainą karo metu.

Lenkų laikraštis „Gazeta Wyborcza“ šiandien parašė, kad Ukraina geriau atstovauja antihitlerinei koalicijai, negu putiniškoji Rusija, kuri sukėlė karą Donbase dėl savo politinių ambicijų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius