Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

B.Obama atiduos savo Nobelio premiją labdarai

JAV prezidentas Barackas Obama piniginę Nobelio taikos premijos dalį atiduos labdarai.
Barackas Obama
Barackas Obama / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Kaip praneša naujienų agentūra „Associated Press“, remdamasi Baltųjų rūmų atstovo spaudai Roberto Gibbso žodžiais, premija bus išdalinta kelioms humanitarinėms organizacijoms. Kas konkrečiai gaus šiuos pinigus, B.Obama dar nenusprendė.

2009-ųjų Nobelio taikos premija B.Obamai buvo paskirta „už didžiules pastangas stiprinti tarptautinę diplomatiją ir tautų bendradarbiavimą“. Piniginė premijos dalis sudaro 10 mln. Švedijos kronų (3,35 mln. litų).

B.Obama – pirmasis juodaodis JAV prezidentas ir ketvirtasis šios šalies vadovas gavęs Nobelio taikos premiją. 1906 metais Nobelio taikos premiją gavo JAV prezidentas Theodore'as Rooseveltas, o 1919-aisiais – Woodrow Wilsonas. 2002 metais ši premija buvo paskirta buvusiam JAV prezidentui Jimmy Carteriui.

Nobelio komiteto atstovai sulaužė tradiciją ir nepaskambino B.Obamai likus valandai iki oficialaus premijos laimėtojo paskelbimo. Apie premijos paskyrimą JAV prezidentui pranešė jo atstovas spaudai R.Gibbsas, paskambinęs jam šeštą valandą ryto vietos laiku ir pažadinęs.

Pasak R.Gibbso, B.Obama sutriko, sužinojęs, kad jam paskirtas garbingas prizas. JAV vadovas vėliau pareiškė, kad priims premiją avansu, kaip „stimulą tolimesniems veiksmams“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Reklama
28 metai su „Teleloto“ – kas lieka už kadro?
Reklama
Pasiskiepyti – į vaistinę: ateina per pietų pertrauką, kartu atsiveda ir šeimos narius
Užsisakykite 15min naujienlaiškius