Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Bahreino policija vaiko demonstrantus iš Perlų aikštės Manamoje

Šimtai Bahreino riaušių policininkų trečiadienio rytą leido ašarines dujas, vaikydami demokratijos siekiančius protestuotojus, nakvojusius sostinėje Manamoje esančioje Perlų aikštėje, pranešė vienas naujienų agentūros AFP korespondentas.
Protestuotojai Manamos Perlų aikštėje
Protestuotojai Manamos Perlų aikštėje / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Policija privažiavo tankais, šarvuočiais ir autobusais, o vėliau pajudėjo į aikštę, šaudydama ašarinių dujų granatas į demonstrantus, kurių dauguma yra šiitai.

Šimtai demonstrantų šioje aikštėje praleido neramią naktį – daugelis jų baiminosi naujo policijos šturmo prieš jų stovyklą, panašaus į vykusį šio sukilimo pradžioje vasario 17 dieną, kai žuvo keturi žmonės.

Perlų aikštė tapo vienu iš pagrindinių protestų židinių, kuriuose demonstrantai ragino valdančiąją sunitų monarchiją imtis politinių reformų.

Naujausi susirėmimai vyko kitą dieną po to, kai Bahreino penki aukščiausi šiitų dvasininkai perspėjo apie „numatomas siaubingas žudynes Perlų aikštėje prieš šio tikėjimo žmonės – vien todėl, kad jie taikiai reikalauja savo teisių“.

Dvasininkų pranešime prašoma tarptautinės pagalbos, sprendžiant jau mėnesį vykstantį konfliktą.

Bahreino karalius Hamadas bin Isa Al Khalifa antradienį paskelbė šalyje trijų mėnesių nepaprastąją padėtį. Šis sprendimas buvo priimtas kitą dieną po to, kai Saudo Arabijos ir Jungtinių Arabų Emyratų ginkluotosios pajėgos įžengė į Bahreiną padėti numalšinti protestus.

Per protestuotojų prieš režimą ir Bahreino saugumo pajėgų susirėmimus antradienį žuvo du žmonės, o dar šimtai buvo sužeisti.

Į pietus nuo sostinėje esančiame Sitros kaime vienas gydytojas sakė naujienų agentūrai AFP, kad į gyvenvietę atvažiavo ginkluoti žmonės, kurie pradėjo šaudyti į gyventojus iš šratinių šautuvų ir sužeidė 200 žmonių. Daugiau nei 200 kitų buvo paguldyti į ligoninę dėl ašarinių dujų poveikio.

Vienas šiitas protestuotojas ir vienas saugumo pajėgų narys žuvo per atskirus incidentus šalies pietuose.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius