Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Balį supurtęs žemės drebėjimas išgąsdino turistus

Panikos apimti turistai trečiadienį išbėgo iš viešbučių Balyje, kai šią atostogautojų pamėgtą Indonezijos salą anksti ryte supurtė gana stiprus žemės drebėjimas.
Ubudo miestas
Ubudo miestas / Shutterstock.com

5,5 balo požeminių smūgių epicentras buvo sausumoje, maždaug už 10 km į šiaurės vakarus nuo Balio sostinės Denpasaro ir netoli nuo turistinių kurortų aglomeracijos salos pietuose. Jų židinys buvo 118 km gylyje.

Po žemės drebėjimo, įvykusio po 7 val. vietos (1 val. Lietuvos) laiku, pranešimų apie nukentėjusius žmones ir padarytą žalą kol kas nebuvo, bet kai kurie atostogaujantys žmonės patyrė didelį išgąstį.

Indonezijos salos patenka į vadinamąjį Ramiojo vandenyno ugnies žiedą, kur tektoninės plokščių judesiai dažnai sukelia žemės drebėjimų ir ugnikalnių išsiveržimų.

„Kai įvyko žemės drebėjimas, dešimtys mūsų svečių išbėgo iš savo kambarių“, – naujienų agentūrai AFP sakė viešbučio „Sayang Maha Mertha“, įsikūrusio populiariame Kutos kurorte, darbuotojas Nyomanas Pasekas.

„Dabar viskas vėl valdoma; padėtis grįžo į įprastas vėžes“, – pridūrė jis.

Saloje esanti „Twitter“ vartotoja Carla Beharry savo žinutėje parašė: „Neabejotinai pajutau smarkiausią ŽEMĖS DREBĖJIMĄ, kokį kada nors esu patyrusi Balyje.“

Vietos gyventojai taip pat pasako apie žemės drebėjimo trumpam sukeltą paniką kaimyninėje Lomboko saloje.

Nacionalinės nelaimių padarinių likvidavimo agentūros atstovas Sutopo Purwo Nugroho sakė, kad Denpasare stiprūs požeminiai smūgiai buvo juntami apie penkias sekundes.

Indonezijos salos patenka į vadinamąjį Ramiojo vandenyno ugnies žiedą, kur tektoninės plokščių judesiai dažnai sukelia žemės drebėjimų ir ugnikalnių išsiveržimų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius