Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Baltarusijoje sekmadienį tęsiasi neramumai, dingo opozicijos lyderis

Kovo 26 d. rytą Minsko centre vėl pradėjo būriuotis protestuotojai, į susirinkimus iškart reagavo Baltarusijos milicija. Su riaušėmis kovoti skirti daliniai budi prie Mokslų akademijos metro stoties.Tuo tarpu opozicijos lyderiu vadinamo politiko Nikolajaus Statkevičiaus žmona į teisėsaugą planuoja kreiptis dėl vyro dingimo – greičiausiai jis yra sulaikytas, bet niekas nežino, kur jis yra.
Protestas Baltarusijoje
Protestas Baltarusijoje / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Minske daugiau nei dešimt policijos sunkvežimių ir autobusų išsirikiavę Akademijos gatvėje, kuri eina palei Mokslų akademijos pastatą. Sustiprintos milicijos pajėgos aplinkinėse metro stotyse, praneša naviny.by.

Taip pat didelės milicijos pajėgos apie 12 val. buvo sutelktos Spalio aikštėje, dalis milicininkų buvo apsirengę civiliais rūbais, tuo tarpu dalis pareigūnų buvo pasiruošę ir specialią įrangą. Taip pat aikštėje buvo daug žurnalistų.

Socialiniuose tinkluose šeštadienį buvo išplatinti kvietimai kovo 26 d. susitikti Spalio aikštėje 12 val. ir taip išreikšti solidarumą su Laisvės dieną milicijos sulaikytais asmenimis.

Nepaisant sutelktos gausios milicijos technikos, vandens patrankų, planuota solidarumo akcija, panašu, neįvyko. Iš metro stoties išėjusių žmonių prašoma judėti toliau, milicija įspėja, kad jokios akcijos nebus. Per garsiakalbius buvo pranešama, kad gali būti panaudota fizinė jėga. Dauguma susirinkusiųjų – žurnalistai, protestuotojų Spalio aikštėje nėra.

Pranešima, kad sulaikymai tęsiasi, tačiau mastai nebėra tokie dideli, kaip šeštadienį. Vertinama, kad galėjo būti sulaikyta nuo 20 iki 40 asmenų.

Dingo opozicijos lyderis

Baltarusijos nacionalinio kongreso lyderio Nikolajaus Statkevičiaus žmona Marina Adamovič „BelaPAN“ pranešė, kad teisėsaugos institucijoms planuoja rašyti pareiškimą dėl vyro dingimo.

Žiniasklaidai ji teigė, kad aplankė visas vietas, kur galėtų būti laikomas jos vyras – kalėjimus, įskaitant KGB, sulaikymo įstaigas. Tikėtina, kad jis buvo sulaikytas šeštadienį vykusių neramumų metu.

Taip pat M.Adamovič tikino, kad nebegali prisijungti prie savo elektroninio pašto ir „Facebook“ paskyros, kurioje kovo 24 d. pasirodė pranešimas, kad opozicijos lyderiu vadinamas N.Statkevičius atsisako Laisvės dieną rengti protestus gatvėse.

„Slaptažodžiai pakeisti, Manau, kad šie ir kiti pranešimai socialiniame tinkle paskelbti po Nikolajaus sulaikymo, kad jis negalėtų jų paneigti.

N.Statkevičiaus žmona dalyvavo kovo 25 d. vykusiame proteste centre. Apie 14.10 val. vietos laiku ji buvo sulaikyta ir pristatyta į policijos departamentą. Jame praleido keturias valandas ir buvo paleista. Ji pateikti administraciniai kaltinimai dėl masinių renginių ir piketų organizavimo pakartotinai metų laikotarpiu, teismo data nėra žinoma.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius