Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2011 07 07 /09:50

Baltarusijoje trečiadienį suimta apie 400 protestuotojų

Baltarusijos pareigūnai suėmė apie 400 žmonių per naujausius veiksmus prieš opozicijos protestuotojus, reiškiančius nepasitenkinimą autoritarinio prezidento Aliaksandro Lukašenkos režimu, ketvirtadienį pranešė vietos žmogaus teisių organizacija „Vesna 96“.
Mergina mojuoja pro kalėjimo grotas Minske.
Grotos / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Trečiadienio vakarą keliuose miestuose vėl vyko naujos „tyliųjų protestų“ akcijos, atsiliepiant į internautų aktyvistų judėjimo „Revoliucija per socialinius tinklus“ raginimus. Šis protesto akcijų banga buvo jau šeštoji per pastarąjį mėnesį.

Mažiausiai 180 žmonių buvo suimti sostinėje Minske, o dar 220 – kituose regionų centruose, nurodoma „Vesna 96“ pranešime. Kaip ir per ankstesnes demonstracijas protestuotojai neskandavo šūkių ir nenešė plakatų, tik stovėjo tylėdami.

Civilius drabužius vilkintys pareigūnai šiurkščiai suiminėjo protestuotojus ir po ranka pasipainiojusius niekuo dėtus žmones, taip pat sulaikė apie 25 žurnalistus – daugiausiai Vakarų šalių ir nepriklausomos žiniasklaidos darbuotojus, informavo Baltarusijos žurnalistų asociacija.

Dauguma žurnalistų buvo greitai paleisti, tačiau jiems liepta nefotografuoti ir nefilmuoti, sakoma asociacijos tinklalapyje.

Ketvirtadienį prieš teismą veikiausiai stos tik dalis trečiadienį suimtų asmenų, nes teismai tebesvarsto bylas tų, kurie buvo suimti per ankstesnius protestus liepos 3 dieną.

Judėjimo „Revoliucija per socialinius tinklus“ koordinatorius Viačeslavas Dianovas sakė, kad jo organizacija rengs naujus mitingus.

„Galvosime apie žmonių saugumą ir keisime savo strategiją. Tačiau mitingai tęsis“, – jis sakė naujienų agentūrai AFP.
 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius