Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Baltarusijos ambasadorių Lenkijoje šios šalies URM išsikvietė „ant kilimėlio“

Lenkijos užsienio reikalų ministerija (URM) antradienį iškvietė Baltarusijos ambasadorių Lenkijoje Viktorą Gaisionaką ir atkreipė dėmesį į tai, kad Baltarusijos vadovų pareiškimai, esą Lenkijos vyriausybė norėtų keisti valstybinę sieną tarp abiejų, šalių neturi pagrindo, sakoma Lenkijos URM pareiškime, kurį išplatino šios šalies naujienų agentūra PAP.
Aliaksandras Lukašenka
Baltarusijos ambasadoriui Lenkijoje teko pasiaiškinti dėl Aliaksandro Lukašenkos (nuotraukoje) kalbų. / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

„Baltarusių diplomato dėmesys buvo atkreiptas į tai, kad Baltarusijos prezidento Aliaksandro Lukašenkos pareiškimai, jog Lenkijos valdžia siekia valstybinių sienų revizijos, neturi jokio pagrindo“, – sakė Lenkijos URM atstovas spaudai Marcinas Bosackis.

Jis pabrėžė, kad nepriklausoma Lenkija niekada neabejojo, jog Lenkijos ir Baltarusijos siena nekeistina, ką patvirtino tarpvalstybinėje sutartyje, pasirašytoje 1992 metų birželio 23d.

Pasak Lenkijos URM atstovo, tokie pareiškimai „yra kurstytojiško pobūdžio, labai neatsakingi ir nukreipti nereikalingų problemų tarp kaimynų išprovokavimui“.

Lenkijos URM pabrėžia, kad baltarusių visuomenė gerai žino, jog Lenkija savo politikoje Baltarusijos atžvilgiu vadovaujasi europinėmis vertybėmis, kuriomis siekiama apginti žmogaus teises ir pagrindines laisves, ir ragina pradėti tikrą visuomenės dialogą, kaip Baltarusijos demokratinės transformacijos pradžią.

Praėjusį penktadienį Baltarusijos prezidentas A.Lukašenka spaudos konferencijoje Rusijos regioninės žiniasklaidos žurnalistams sakė, kad Lenkijoje yra „nemažai veikėjų“, kurie „miegodami mato, kaip Lenkijos siena eina netoli Minsko“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius