-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Baltarusijos opozicijos žurnalistas Bebenino kūnas rastas su kilpa ant kaklo

Minsko srities Dzeržinskio rajono prokuratūra tiria faktą, jog žurnalisto Olego Bebenino kūnas rastas su kilpa ant kaklo, pranešė šio rajono prokuroras Sergejus Kovriginas.
Olegas Bebeninas
Olegas Bebeninas / charter97.org nuotr.

„Po kelių valandų bus baigta išvada apie Olego Bebenino mirties priežastis; jo kūnas rastas kilpoje jo vasarnamyje Dzeržinskio rajone“, – sakė S.Kovriginas, kuris pridūrė, jog šis faktas dar tikrinamas.

„Aš grįžtu iš įvykio vietos, priešmirtinio raštelio nerasta“, – pažymėjo prokuroras.

Minsko srities vidaus reikalų valdybos (VRV) informacijos ir visuomeninių ryšių skyriaus viršininkas Aleksandras Danilčenka atskleidė kai kurias O.Bebenino kūno atradimo aplinkybes. Pasak jo, rugsėjo 3 dieną buvo aptiktas O.Bebenino lavonas, kybantis kilpoje, pririštoje prie laiptų į antrąjį namo aukštą. „Greta kūno buvo nuvirtusi taburetė“, – nurodė A.Danilčenka.

Jis taip pat pranešė, kad „atvykę į įvykio vietą operatyvininkai ir prokuratūros atstovai per kratą aptiko du tuščius butelius „Baltarusiško balzamo“.

Aš buvau tragedijos vietoje ir turiu pasakyti, kad aš netikiu Olego Bebenino savižudybe, – sakė Andrejus Sanikovas.„Kovos ženklų name ar kokių nors sužalojimų kūne nerasta“, – pabrėžė milicijos atstovas.

Pasak A.Danilčenkos, nustatyta, jog „O.Bebeninas rugsėjo 2 dieną išvažiavo į vasarnamį Dzeržinskio rajone ir nebepalaikė ryšio su savo žmona“.

„Sunerimusi dėl šios aplinkybės, ji paprašė savo sesers nuvažiuoti į vasarnamį ir patikrinti, kas atsitiko. Atvykusi sesuo rado kūną, kybantį kilpoje, ir iškvietė miliciją“, – pranešė A.Danilčenka.

Tuo tarpu O.Bebenino bendražygiai netiki jo savižudybės versija. Kampanijos „Europinė Baltarusija“ lyderis Andrejus Sanikovas pareiškė, kad tinklalapio charter97.org steigėjo ir vadovo mirtis kelia didelių abejonių, pranešama šiame Baltarusijos opozicijos tinklalapyje.

„Aš buvau tragedijos vietoje ir turiu pasakyti, kad aš netikiu Olego Bebenino savižudybe“, – sakė jis.

„Dėl daug ko man kyla didelių abejonių, – tęsė A.Sanikovas. – Nerasta jokio raštelio; o paskutinės SMS žinutės, kurias jis siuntė draugams, liudija, kad jis rengėsi su jais ketvirtadienį vakare eiti į kiną.“

„Prieš savaitę Olegas grįžo su šeima iš Graikijos. Keista, kad VRM jau skelbia savo versiją, nesulaukusi teismo medicinos ekspertizės“, – stebėjosi jis.

„Mes turėjome didelių planų, susitikdavome kasdien. Olegas – mano draugas, svarbiausias mano komandos narys, puikus žurnalistas ir labai patikimas žmogus“, – apibūdino O.Bebeniną A.Sanikovas.

Tinklalapio charter97.org steigėjas ir vadovas buvo aptiktas rugsėjo 3 dieną apie 17.30 val. kilpoje savo vasarnamyje Minske. Minsko srities Dzeržinskio rajono prokuratūra atlieka tyrimą.

Per pirminę kūno apžiūrą nustatyta vadinamoji stranguliacinė vaga, kuri gali liudyti ir savižudybę ir smurtinę mirtinį.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius