-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Baltarusijos prezidentas Lukašenka reikalauja iš Rusijos nemokamų ginklų

Baltarusijos prezidentas Aleksandras Lukašenka mano, kad Rusija turi aprūpinti bendrą Baltarusijos ir Rusijos regioninę kariuomenės grupuotę nemokamais ginklais ir karo technika.
A.Lukašenka ir D.Medvedevas
A.Lukašenka ir D.Medvedevas / „Scanpix“ nuotr.

Tai A.Lukašenka sakė specialiame pasitarime, skirtame regioninės kariuomenės grupuotės veiklai, praneša jo spaudos tarnyba.

Per pastaruosius dvejus metus Rusijos ir Baltarusijos santykiai gerokai pašlijo.

Baltarusija ir Rusija, kurios 1997 metais pasirašė sąjunginės valstybės sutartį, daugiau nei prieš dešimt metų įsteigė bendrą kariuomenės grupuotę vakarų kryptimi, į kurią įėjo didelė dalis Baltarusijos armijos dalinių ir dalys, esančios Rusijos vakaruose.

„Mes, žinoma, atliksime savo funkcijas, bet mes galime jas atlikti tik esant Rusijos paramai, na, bent jau ginklais. Tai ne požiūris, kai mums kartais siūloma patiems nusipirkti ginklų, ir dar rinkos, kaip jie moka kalbėti, kaina... Todėl reikia (mums) padėti“, – cituoja A.Lukašenkos žodžius jo spaudos tarnyba.

Per pastaruosius dvejus metus Rusijos ir Baltarusijos santykiai gerokai pašlijo. Sąjunginės valstybės išgyveno virtinę prekybos, energetikos ir informacijos karų, o šį rudenį A.Lukašenka ir jo kolega Rusijoje Dmitrijus Medvedevas vienas kitam viešai pažėrė kaltinimų.

Pirmadienį A.Lukašenka atsisakė pritarti Kremliaus patvirtintam regioninės kariuomenės grupuotės panaudojimo planui, sakydamas, kad tai padarys tik sąjunginės valstybės vyriausiosios valstybės tarybos posėdyje.

„Jokių dokumentų darbo tvarka aš nepasirašysiu. Taip ir perduokite Rusijos gynybos ministrui ir prezidentui. Dabar mes jį išnagrinėsime, o artimiausiame vyriausiosios valstybės tarybos posėdyje patvirtinsime“, – sakė A.Lukašenka.

Baltarusijos armijoje yra maždaug 65 tūkst. žmonių, iš kurių kiek daugiau nei pusę sudaro profesionalūs kariai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius