Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Baltarusių opozicionierius Anatolijus Lebedka sulaikytas grįžęs iš Rytų partnerystės viršūnių susitikimo

Baltarusijos Jungtinės piliečių partijos (JPP) pirmininkas Anatolijus Lebedka, grįžęs iš Varšuvos, kur vyko Rytų partnerystės valstybių atstovų susitikimas, pateko į Minsko centrinį milicijos skyrių, iš pradžių buvo pranešta baltarusių interneto tinklalapiuose, o vėliau tai patvirtino jis pats.
Baltarusijos milicininkai
Baltarusijos milicininkai / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Internete rašyta, kad prie JPP lyderio namų jau laukė civilius rūbus vilkintys žmonės. Neprisistatę jie pareikalavo, kad politikas eitų su jais. A.Lebedkai atsisakius, politikas buvo jėga įgrūstas į mašiną. Tada kaimynai, užstatę savo mašinomis kelią, neleido išvažiuoti ir iškvietė miliciją.

„Į vietą atvažiavo centrinio skyriaus pareigūnai. Milicininkai pasiūlė A.Lebedkai važiuoti su jais į skyrių, kur būtų išsiaiškinta, su kokiu pasu jis važiavo į užsienį“, – sakoma interneto pranešimuose.

Naujienų agentūrai AFP vėliau A.Lebedka sakė sutikęs vykti į nuovadą, kai atvažiavo milicija.

„Manau, kad šie veiksmai yra susiję su mano dalyvavimu Varšuvos viršūnių susitikime, – pažymėjo jis. – Būdamas Baltarusijos opozicijos delegacijos narys, aš susitikau su Europos lyderiais.“

„Šitokiu būdu valdžia nori sutrukdyti mano tarptautinei veiklai“, – pridūrė A.Lebedka.

„Aš sakiau Vokietijos kanclerei Angelai Merkel ir Lenkijos ministrui pirmininkui Donaldui Tuskui, jog iš Baltarusijos valdžios reikia laukti represijų stiprinimo, nes jie labai įsižeidė, kad jų nepakvietė į Varšuvą“, – sakė jis agentūrai „Interfax“. A.Lebedka agentūros korespondentui kalbėjo, kad įvykiai Minske vystėsi „kaip šauniame veiksmo filme“.

„Prie namo žmonės civiliais rūbais, panaudodami fizinę jėgą, įgrūdo mane į mašiną, suplėšė drabužius. Pamatę tai, kaimynai užtvėrė išvažiavimą iš kiemo savo automobiliais, žmona iškvietė miliciją“, – pasakojo A.Lebedka.

„Kai atvažiavo milicininkai, tie nesuprantami žmonės civiliais rūbais net neprisistatė milicininkams, nesakė kam jie atstovauja. Aš sutikau važiuoti į centrinę nuovadą tik su atvykusiais milicininkais jų automobiliu“, – tęsė jis.

„Man milicijoje pasakė, kad aš neva neteisėtai kertu sieną, nors jie puikiai žino, kad tai neįmanoma“, – pažymėjo A.Lebedka.

„KGB man lig šiol negrąžino paso, VRM neišduoda naujo, nors esu pateikęs visus reikalingus dokumentus“, – piktinosi jis.

Anksčiau JPP lyderis yra sakęs, kad į užsienį važinėjąs su senu pasu, kuriame esančios vizos.

„Mane paleido iš milicijos ir pasakė, kad būsiu iškviestas vėliau“, – pranešė A.Lebedka.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius