Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Baltieji rūmai: JAV, Meksika ir Kanada sutarė „greitai“ persiderėti dėl NAFTA

Šiaurės Amerikos laisvosios prekybos susitarimą (NAFTA) pasirašiusios Jungtinės Valstijos, Kanada ir Meksika sutarė „greitai“ persidėti dėl šios sutarties sąlygų, trečiadienį pranešė Baltieji rūmai.
JAV prezidentas Donaldas Trumpas
JAV, Meksika ir Kanada sutarė „greitai“ persiderėti dėl NAFTA. / „Scanpix“/„PA Wire“/„Press Association Images“ nuotr.

Skelbiama, jog JAV prezidentas Donaldas Trumpas „sutiko kol kas nenutraukti sutarties, ir lyderiai sutarė greitai ... pradėti persiderėjimo dėl NAFTA procesą“, nurodoma pranešime.

Jis išplatintas po to, kai JAV žiniasklaidoje pasirodė pranešimų, kad D. Trumpas esą svarsto galimybę oficialiai pranešti apie Jungtinių Valstijų pasitraukimą iš NAFTA sutarties. Neva prezidentinis įsakas dėl to jau buvo beveik baigtas rengti, naujienų portalui „Politico“ teigė du Baltųjų rūmų pareigūnai.

Tačiau vėlų trečiadienio vakarą prekybos sekretorius Wilburas Rossas tokius pranešimus atmetė pavadindamas juos „gandais“.

D. Trumpas NAFTA susitarimą, galiojantį nuo 1994 metų sausio 1 d., yra pavadinęs „nelaime“ ir pažadėjo persiderėti dėl jo arba pasitraukti iš šios sutarties. Jis kaltino šią sutartį dėl to, kad JAV pramonė netenka milijonų darbo vietų, kurios daugiausia perkeliamos į Meksiką.

Verta paminėti, kad JAV prekybos prekėmis ir paslaugomis deficitas su Meksika pernai siekė 62 mlrd. JAV dolerių, o su prekybos su Kanada perteklius sudarė 8 mlrd. JA dolerių.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius