-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Baltieji rūmai piktinasi „Benetton“ reklamos vaizdais, kuriuose Obama bučiuojasi su Kinijos ir Venesuelos lyderiais

Baltieji rūmai ketvirtadienį sukritikavo naują italų drabužių firmos „Benetton“ reklamą, kurioje JAV prezidentas Barackas Obama bučiuoja į lūpas Kinijos ir Venesuelos lyderius.
Skandalinga „Benetton“ reklama
Skandalinga „Benetton“ reklama / „Scanpix“ nuotr.

„Baltieji rūmai laikosi įprastos politikos, nepritariančios prezidento vardo ar atvaizdo naudojimui komercinėje veikloje“, – sakė atstovas spaudai Ericas Schultzas, kalbėdamas apie „Benetton“ reklamines nuotraukas, kurios sukėlė ir Vatikano pasipiktinimą.

Trečiadienį pasirodžiusiose „Benetton“ reklamos montuotose nuotraukose B.Obama saldžiai bučiuojasi su Kinijos prezidentu Hu Jintao ir Venesuelos lyderiu Hugo Chavezu.

Anksčiau ketvirtadienį Vatikanas pareiškė, kad imsis teisinių veiksmų prieš „Benetton“ kompaniją, nors ši trečiadienį sutiko nuimti reklamines nuotraukas ir atsiprašė „už tai, kad taip užgavo tikinčiųjų jausmus“.

Skandalingoje „Benetton“ reklamoje popiežius Benediktas XVI į lūpas bučiuoja Egipto didįjį imamą Ahmedą al Tayyebą, kuris vadovauja sunitų mokslo centrui.

Pasak Vatikano, taip vaizduodama popiežių firma „Benetton“ „įžeidžia ne tik popiežiaus orumą, bet ir tikinčiųjų jausmus“.

Vatikanas paprašė savo teisininkų „imtis veiksmų Italijoje, kad būtų uždraustas “Benetton„ reklamos kampanijai pagaminto foto montažo platinimas žiniasklaidoje ir kitur“.

„Benetton“ reklamos kampanijoje UNHATE panaudojo nuotraukas, kuriose yra daug montuotų besibučiuojančių pasaulio politinių ir religinių lyderių atvaizdų.

Pasak firmos, savo plakatais “Benetton” parduotuvėse visame pasaulyje, taip pat laikraščiuose, žurnaluose ir internete tik siekia „įveikti visas neapykantos kultūros formas“.

VIDEO: Campaña contra el odio

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius