-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Baltijos ir Šiaurės šalių ministrai pareikalavo, kad Rusija paleistų pagrobtą pareigūną

Baltijos ir Šiaurės šalių užsienio reikalų ministrai kreipėsi į Rusiją, reikalaudami nedelsiant išlaisvinti pagrobtą Estijos pareigūną ir užtikrinti saugų jo grįžimą į Estiją.
Vieta, kur pagrobtas Estijos pareigūnas
Vieta, kur pagrobtas Estijos pareigūnas

„Raginame Rusiją nedelsiant išlaisvinti Estoną Kohverą ir užtikrinti saugų jo grįžimą į Estiją“, – penktadienį per bendrą spaudos konferenciją Taline sakė ministrai.

Būtina dėti daugiau pastangų, jog situacija Ukrainoje būtų stabilizuota.

Pareiškime pabrėžta, kad Estijos saugumo policijos (KaPo) pareigūną Rusijos federalinė saugumo tarnyba rugsėjo 5 dieną pagrobė šiam einant tarnybines pareigas Estijos teritorijoje. Rusija estą oficialiai apkaltino šnipinėjimu.

Penktadienį Taline posėdžiaujantys užsienio reikalų ministrai taip pat išreiškė solidarumą su Lietuva dėl asmenų, atsisakiusių tarnauti sovietinėje kariuomenėje, persekiojimo.

Reikia ne tik humanitarinės pagalbos, bet ir skubiai reformuoti gynybos sistemą bei teikti ekspertinę pagalbą Ukrainos Vyriausybei.

Kaip informavo BNS, Lietuvos generalinė prokuratūra iš Rusijos sulaukė teisinės pagalbos prašymo dėl Lietuvos piliečio, kuris atsisakė tarnybos sovietų kariuomenėje. Nuogąstaujama, kad Rusijos baudžiamasis persekiojimas gresia visiems Lietuvos piliečiams, kurie paraginti Lietuvos valdžios po 1990 metų kovo 11-osios pasitraukė iš sovietų kariuomenės arba atsisakė joje tarnauti.

Krašto apsaugos ministerijos duomenimis, nuo 1990 metų kovo 11 dienos prievartinės tarnybos sovietų armijoje atsisakė 1562 jaunuoliai.

Baltijos ir Šiaurės šalių ministrai Taline taip pat konstatavo, kad būtina dėti daugiau pastangų, jog situacija Ukrainoje būtų stabilizuota.

„Reikia ne tik humanitarinės pagalbos, bet ir skubiai reformuoti gynybos sistemą bei teikti ekspertinę pagalbą Ukrainos Vyriausybei. Ką tik Velse pasibaigęs NATO šalių vadovų susitikimas leidžia mums tikėtis padidinti regiono saugumą, tačiau tam turime eiti išvien, dirbti kartu, įgyvendindami priimtus sprendimus, ir kaip įmanoma labiau įtraukti NATO partneres – Suomiją ir Švediją“, – teigė Lietuvos užsienio reikalų ministras Linas Linkevičius.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius