-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Baltijos jūroje iš ledų nelaisvės išvaduoti visi laivai (atnaujinta 14.59 val., nuotraukos)

Ledlaužiai penktadienį išlaisvino dešimtis laivų, tarp jų kelis keleivinius keltus, kurie buvo įstrigę leduose Baltijos jūroje, pranešė švedų pareigūnai. Kai kurie laivai ledų nelaisvėje praleido kelias dienas.
Keltas „Amorella“
Keltas „Amorella“ / AFP/„Scanpix“ nuotr.

„Daugiau nebėra leduose įstrigusių laivų“, – naujienų agentūrai AFP sakė Švedijos laivybos administracijos ledlaužių skyriaus atstovė Ann Ericsson.

Visi laivai, tarp jų beveik tūkstantį žmonių plukdęs keltas „Amorella“, įstrigo leduose prie Stokholmo salyno ketvirtadienį. Penktadienį anksti rytą šiam keleiviniam keltui taip pat pavyko išsivaduoti iš ledo gniaužtų, nurodė A.Ericsson.

Gelbėtojų atstovas spaudai Jonas Sundinas sakė, kad keltui „Amorella“ padėjo išsivaduoti ledlaužiai. Į nelaimės vietą taip pat buvo pasiųsti gelbėtojų sraigtasparniai ir kariškių laivas ant oro pagalvės, kad iškilus pavojui būtų galima skubiai evakuoti keleivius.

J.Sundinas sakė, kad žmonės nenukentėjo ir penktadienį ryte keltas tęsė kelionę į Švedijos sostinę.

„Amorella“ keleivis Matsas Nystromas švedų visuomeninei televizijai SVT sakė, kad kelte nekilo panika.

„Atmosfera rami ir šiuo atžvilgiu pavojaus nėra“, – sakė vyriškis, kuris televizijoje SVT yra sporto naujienų pranešėjas. Pasak jo, baisiausia buvo, kai šonais susilietė du laivai.

„Staiga per garsiakalbius išgirdome, kad visi keleiviai turi tuojau pat susirinkti į kelto pirmagalį. Žinoma, tuo metu visi keleiviai sunerimo ir ėmė spėlioti, kas nutiko“, – pasakojo M.Nystromas.

Švedijos laivybos administracija pranešė, kad keltu „Amorella“ plaukė 753 keleiviai ir 190 įgulos narių. Dešimties denių keltas priklauso „Viking Line“, kuri vykdo keltų reisus tarp Švedijos ir Suomijos.

Daug krovininių ir komercinių laivų į ledų nelaisvę pateko šiauriau esančioje Botnijos įlankoje. Švedijos laivybos administracija ketvirtadienį pranešė, kad iš viso Baltijos jūros lede įstrigo apie 50 laivų.

Švediją šiais metais užklupo neįprastai atšiauri žiema. Visoje šalyje nuo gruodžio beveik visą laiką temperatūra laikosi gerokai žemiau nulio.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius