Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Baltimorėje pacientės sūnus pašovė diagnozę paskelbusį gydytoją, savo motiną ir nusižudė

Merilando valstijos mieste Baltimorėje dėl motinai nustatytos diagnozės susikrimtęs ir įtūžęs vyras ketvirtadienį šovė į jos gydytoją tarptautinį pripažinimą pelniusioje Johnso Hopkinso ligoninėje, vėliau nužudė motiną ir nukreipė ginklą į save, pranešė policija.
Medikas
Medikas / Dienraščio „15 minučių“ nuotr.

Pareigūnai kol kas neatskleidė diagnozės, išprovokavusios šį tragišką incidentą, tačiau žiniasklaida praneša, kad užpuoliko motina galėjo būti paralyžiuota po stuburo operacijos.

Policija iš pradžių paskelbė, kad ligoninėje šaudė 50 metų Warrenas Davisas, tačiau vėliau buvo nustatyta, jog tai išgalvotas vardas, kurį vyras pateikė ligoninės darbuotojams. Nustatyta, kad užpuolikas yra Paulas Warrenas Pardusas, gyvenantis Virdžinijos mieste Arlingtone.

P.W.Pardusas pašovė gydytoją ir užsibarikadavo motinos palatoje, kai policijos specialiųjų pajėgų komandos apsupo pastatą, o snaiperiai nusitaikė į palatos langus aštuntame aukšte.

„Ponas Davisas buvo pranešta apie jo motinos gydymą ir būklę..., kai jį užvaldė emocijos dėl žinios apie motinos būklę“, – Baltimorės merė Stephanie Rawlings–Blake sakė žurnalistams..

„Kalbėdamasis su gydytoju ponas Davisas išsitraukė mažą pusiau automatinį pistoletą iš už juosmens ir vieną kartą iššovė, pataikydamas į gydytoją į krūtinės apačią, virš pilvo, – pridūrė ji. – Gydytojas susmuko prie palatos durų, o ponas Davisas paskutinį kartą buvo pastebėtas bėgantis į palatą ir nukreipęs ginklą į savo motina, kuri buvo prikaustyta prie lovos“.

Po tris valandas trukusios įtemptos apsiausties policija įžengė į palatą ir rado įtariamąjį mirusį nuo šautinės žaizdos, o jo motina be gyvybės ženklų gulėjo lovoje, veikiausiai nušauta savo sūnaus.

Baltimorės policijos atstovas spaudai Anthony Guglielmisakė naujienų agentūrai AFP, kad gydytojas, kurį žiniasklaida įvardijo kaip ortopedijos chirurgą Davidą Coheną, buvo operuotas, tačiau šautinė žaizdą pavojaus jo gyvybei tikriausiai nebekelia.

Viena slaugė, buvusi tame pačiame aukšte, kur buvo šaudoma, sakė dienraščiui „The Baltimore Sun“, kad užpuolikas įniršo dėl jo motinos gydymo ir grasino iššokti pro langą.

„Pradėjau bėgti, – pasakojo ji. – Kai išgirsti šūvius – reikia bėgti“, – sakė ji.

Policijai apie incidentą torakalinės chirurgijos skyriuje Rytų Baltimorėje buvo pranešta apie 11 val. 15 min. vietos (18 val. 15 min. Lietuvos) laiku. Specialiosioms policijos pajėgoms ir derybininkams atvykus į įvykio vietą, pastatas buvo evakuotas.

„Nukentėjo gydytojas stažuotojas, kuris šiuo metu gydomas Hopkinso (ligoninėje)“, – sakoma ligoninės pranešime.

A.Guglielmi iš pradžių sakė AFP, kad sužeisto gydytojo „būklė kritinė“, tačiau vėliau paskelbė pranešimą, kuriame nurodoma: „Gydytojui viskas bus gerai. Jis dabar geriausioje vietoje, kurią galima rasti pasaulyje“.

XIX šimtmetyje filantropo Johnso Hopkinso įkurta ligoninė laikoma vienu iš geriausių pasaulyje medicinos centrų ir geriausia ligonine Jungtinėse Valstijose. Šiuo metu joje yra daugiau nei tūkstantis vietų ir daugiau nei 1 700 nuolat dirbančių gydytojų.

Mažoje Merilando valstijoje, esančioje JAV rytinėje pakrantėje į šiaurę nuo sostinės Vašingtono, per pastarąsias dvi savaites įvyko jau antras didelį atgarsį sukėlęs šaudymo incidentas.

Rugsėjo 1 dieną vienas radikalių pažiūrų aplinkosaugos aktyvistas paėmė įkaitais tris žmones televizijos „Discovery“ būstinėje Vašingtono priemiestyje Silver Springe, tačiau vėliau buvo nušautas policijos snaiperių.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius