-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Baltųjų rūmų tvorą peršokęs vyras turėjo peilį ir tvirtino esąs Irako karo veteranas

Vyras, kuris peršoko Baltųjų rūmų komplekso tvorą ir įžengė pro Baltųjų rūmų Šiaurės portiko duris, turėjo lenktinį peilį ir tvirtino esąs Irako karo veteranas.
Baltieji rūmai
Baltieji rūmai

Tas incidentas išprovokavo saugumo procedūrų patikrą. Baltieji rūmai – JAV prezidento darbovietė ir namai – paprastai laikomi viena saugiausių ir labiausiai apsaugotų vietų planetoje.

Juo didesnį susirūpinimą kelia tai, kad, pasak Slaptosios tarnybos pareigūnų, tas vyras, 42 metų Omaras Gonzalezas, penktadienį vakare perbėgęs Šiaurinę pievelę netrukdomas įėjo į pastatą.

JAV prezidento Baracko Obamos ir jo šeimos narių tuo metu Baltuosiuose rūmuose nebuvo, tačiau pareigūnai ir žurnalistai buvo skubiai išvesti iš pastato per tą incidentą, kuris prasidėjo Šiaurinėje pievelėje apie 19 val. 20 min. vietos (2 val. 20 min. Lietuvos) laiku, pranešė Slaptoji tarnyba, atsakinga už šalies vadovo ir kitų aukšto rango pareigūnų apsaugą.

„Leidausi bėgti Omaro Gonzalezo link ir šaukiau jam sustoti. Vietoje to Omaras Gonzalezas bėgo Baltųjų rūmų link“, – sakoma vieno Slaptosios tarnybos agento rašytiniuose parodymuose.

Leidausi bėgti Omaro Gonzalezo link ir šaukiau jam sustoti. Vietoje to Omaras Gonzalezas bėgo Baltųjų rūmų link

O.Gonzalezas, gyvenantis Teksaso miestelyje Koperas Kove, buvo areštuotas iškart po to, kai įžengė pro Baltųjų rūmų Šiaurės portiko duris.

Agentai priekinėje dešinėje jo kelnių kišenėje rado juodą lenktinį peilį „Spyderco VG-10“ su 8,9 cm dantytais ašmenimis, sakoma tuose rašytiniuose parodymuose.

Šeštadienį per pradinį pasirodymą JAV apygardos teisme Vašingtone jis buvo apkaltintas neteisėtu įėjimu turint mirtinai pavojingą ginklą. Jam gresia kalėjimas iki 10 metų.

Po arešto O.Gonzalezas vienam Slaptosios tarnybos agentui sakė, jog „jis nerimavo, kad atmosfera patiria kolapsą, ir turėjo perduoti šią informaciją Jungtinių Valstijų prezidentui, kad jis galėtų tai perduoti žmonėms“, sakoma minėtuose parodymuose. 
Dokumente taip pat sakoma, jog O.Gonzalezas tvirtino, kad tris pamainas tarnavo Irake.

„Nors ... (tą) vakarą pareigūnai pademonstravo didžiulį santūrumą ir discipliną elgdamiesi su šiuo subjektu, O.Gonzalezo arešto vieta yra nepriimtina“, – nurodė Slaptoji tarnyba. 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius