Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Baltuosiuose rūmuose – beviltiškai pasenusi technika

Nors naujasis JAV prezidentas Barackas Obama savo rinkiminės kampanijos metu demonstravo pomėgį technologinėms naujovėms, Baltuosiuose rūmuose jį turėjo ištikti šokas – sąlygos čia, anot amerikiečių žurnalistų, tarsi „akmens amžiuje“.
Baltieji rūmai spindi iš išorės, tačiau viduje viskas toli gražu nėra nauja.
Baltieji rūmai spindi iš išorės, tačiau viduje viskas toli gražu nėra nauja. / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.
Temos: 1 Baltieji rūmai

Baltuosiuose rūmuose B.Obamai ir jo komandai bent jau kol kas teks susitaikyti su niūria technologine realybe – atjungtomis telefono linijomis, senomis kompiuterių programomis ir nemenkais apribojimais naudotis elektroniniu paštu, rašo amerikiečių dienraštis „The Washington Post“.

Su techninėmis problemomis susidūrė ir Baltųjų rūmų interneto puslapio kūrėjai – informacija apie B.Obamos pirmąją darbo dieną buvo pateikiama gerokai pavėluotai, niekas neprisėmė dėl to kaltės ir negalėjo paaiškinti, kodėl taip nutiko.

Į darbą atėję nauji prezidento komandos nariai taipogi galėjo tik gūžčioti pečiais. Kai kurie jų negalėjo gauti kompiuterių, kitų kompiuteriuose instaliuotos programos – beviltiškai pasenusios. Be to, nešiojamuosius kompiuterius gali gauti tik keli žmonės visuose Baltuosiuose rūmuose.

Beje, ši situacija nėra tokia jau bloga, kokia buvo 2001–aiaisiais. Kaip teigia, kai kurie George'o W.Busho administracijos darbuotojai, tuomet net nutikdavo, kad kompiuterių klaviatūrose trūkdavo kai kurių klavišų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius