-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Bangladešą paralyžiavo visuotinis streikas ir riaušės

Bangladešo sostinėje Dakoje policija trečiadienį panaudojo gumines lazdas, vaikydama protestuotojus, o šalį paralyžiavo antras per keturias pastarąsias dienas opozicijos organizuotas visuotinis streikas.
Riaušės Bangladeše
Riaušės Bangladeše / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Prieš prasidedant 48 valandų streikui, Dakoje ir Čitagongo uostamiestyje buvo padegti dešimtys automobilių, o policija nurodė pasiuntusi į sostinės gatves 10 tūkst. pareigūnų, turinčių užkirsti kelią smurto proveržiams.

„Mažiausiai aštuoni žmonės buvo suimti dėl neteisėtų protestų organizavimo ir automobilių niokojimo“, – naujienų agentūrai AFP sakė Dakos policijos atstovas Masudas Ahmedas.

Tuo tarpu vidaus reikalų ministrė Sahara Khatun perspėjo, kad vyriausybė „geležiniu kumščiu“ tramdys smurtaujančius protestuotojus, o vietos žiniasklaida pranešė, kad prieš streiką buvo suimti per 100 žmonių.

Nuo ankstyvo ryto nedirbo parduotuvės ir verslo įmonės, gatvės buvo ištuštėjusios, taip pat nutrūko susisiekimas tarp sostinės ir kitų miestų. Pagrindiniame Čitagongo uoste taip pat buvo sustabdyti krovos darbai.

Kaip praneša vietos žiniasklaida, opozicinės Bangladešo nacionalistų partijos (BNP) vienas iš pagrindinių lyderių Joynalas Abedinas buvo policininkų sumuštas guminėmis lazdomis prie parlamento pastato.

Pastarąjį visuotinį streiką organizavo BNP ir jos sąjungininkai islamistai, protestuodami prieš rinkimų sistemos pakeitimus, kurie esą nesąžiningai palankūs dabartinei vyriausybei.

Šalyje, kurią neretai apimdavo politinio smurto bangos, naudojant ankstesnę rinkimų sistemą buvo surengti ketveri skaidrūs rinkimai, tačiau praeitą mėnesį ši sistema buvo atšaukta, kai vyriausybė pareiškė, jog ji sudarė sąlygas 2007 metų sausį į valdžią ateiti armijai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius