Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Bangladeše per policijos reisą nukauti 9 įtariami islamistai

Bangladešo policija antradienio rytą šturmavo kovotojų buveinę viename sostinės Dakos rajone ir per susišaudymą nukovė devynis įtariamus islamo ekstremistus, pranešė pareigūnai.
Policija po reido Dakoje
Policija po reido Dakoje / „Scanpix“/AP nuotr.

Policija nurodė, kad jie priklausė bangladešiečių grupuotei, kaltinamai dėl anksčiau šį mėnesį surengto išpuolio vienoje Dakos kavinėje, per kurį buvo nužudyta 20 įkaitų, daugiausiai užsieniečių, taip pat planavusiai kitą didelę ataką.

„Devyni islamistai kovotojai buvo nukauti po dvi valandas trukusio susišaudymo“, – naujienų agentūrai AFP sakė Dakos policijos komisaro pavaduotojas Masudas Ahmedas, pridūręs, kad dar vienas ekstremistas buvo pašautas ir suimtas per reidą Kaljanpuro rajone.

Nacionalinės policijos vadovas A.K.M.Shohidul Haque'as sakė žurnalistams, kad visi 10 įtariamųjų priklausė vietinei ekstremistų grupuotei „Jamayetul Mujahideen Bangladesh“ (JMB), kaltinamai dėl minėtos atakos Dakos kavinėje.

Penki užpuolikai liepos 1 dieną įsiveržė į restoranėlį „Holey Artisan Bakery“ prabangiame Gulšano rajone ir nužudė 20 įkaitų, tarp jų devynis italus ir septynis japonus, kol specialiųjų pajėgų komandos nutraukė tą apsiaustį.

Atsakomybę dėl tos atakos prisiėmė džihadistų judėjimas „Islamo valstybė“ (IS), paskelbęs šiurpių nuotraukų iš atakuotos kavinės, užfiksuotų prieš karių šturmą.

Tačiau Bangladešo valdžia tuos pareiškimus atmetė, tvirtindama, kad tarptautiniai džihadistų tinklai nėra prasiskverbę į trečią didžiausią musulmonišką valstybę.

A.K.M.Shohidul Haque'as pabrėžė, kad devyni kovotojai, nukauti per antradienį surengtą operaciją, nepalaikė jokių ryšių su „Islamo valstybės“ džihadistais, nors jie dėvėjo tai grupuotei būdingas juodas skraistes.

„Manome, kad jie visi yra JMB nariai. Nenustatėme jokių ryšių su IS. Jie visi – vietiniai Bangladešo kovotojai“, – aiškino pareigūnas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius