Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Banke įsidarbinęs ir net naktimis dirbęs studentas rastas negyvas

Londone savo bute rastas negyvas 21 metų studentas iš Vokietijos Moritzas Erhardtas. Įtariama, kad jaunuolis mirė, nes norėjo padaryti įspūdį investicinio banko „Merrill Lynch“ vadovams ir daug dirbo naktimis, kol, galiausiai, sušlubavo sveikata.
Bankas „Merrill Lynch“
Bankas „Merrill Lynch“ / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

The Daily Mail“ praneša, kad kol kas vaikino mirties aplinkybės yra labai miglotos. Žinoma tik tiek, kad prieš mirtį M.Erhardtas įsidarbino investiciniame banke „Merrill Lynch“. Nelaimėlį pažinoję žmonės teigia, kad iš Vokietijos į Didžiąją Britaniją dirbti atvykęs studentas norėjo gerai pasirodyti ir, negailėdamas savęs, kopti karjeros laiptais. Negana to, sezoninį darbą gavusiems studentams bankas moka dideles algas, net 2700 svarų per mėnesį.

Vis dėlto vaikinui ne viskas sekėsi taip gerai. Tvirtinama, kad M.Erhardtą darbdaviai išnaudodavo ir liepdavo dirbti naktimis. Esą tik taip jis galėjo įrodyti, kad yra vertas pasilikti kompanijoje ilgesniam laikui. Iki mirties M.Erhardtas banke išdirbo beveik septynias savaites.

Po tragedijos internete pasklido komentarai, kad darbuotojas buvo itin gabus ir itin atsidavęs savo darbui, vis dėlto trijų nežmoniškai ilgų darbo dienų iš eilės jis neatlaikė. Internautai teigia, kad vaikiną ištiko priepuolis. Jį vonioje aptiko kambariokas. Kiti interneto vartotojai dalinosi savo patirtimi, kad sezoninis darbas bankuose yra tikras pragaras, nes reikia dirbti tiek, kiek liepia. Esą kartais reikėdavo dirbti ir visą parą. Tokius darbuotojus namo parveždavo taksi, palaukdavo, kol jie persirengs ir vėl nuveždavo atgal.

Bankas visus priekaištus atmeta. Pasak banko atstovų, kiekvienas darbuotojas banke turi prižiūrėtojus, kurie seka ir kaupia informaciją apie tai, kaip darbuotojas jaučiasi. Jokių požymių, kad gali nutikti nelaimė nebuvo. Anot banko, M.Erhardtas buvo itin geras darbuotojas, turėjo daug draugų ir palaikė šiltus santykius su bendradarbiais.

 

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Užsisakykite 15min naujienlaiškius