Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Barackas Obama: Amerika atsigauna po ilgo karo, tačiau neturėtų skubėti veltis į naujus konfliktus

Jungtinių Valstijų prezidentas Barackas Obama trečiadienį pareiškė, kad Amerika pagaliau išbrenda iš ilgo karo laikotarpio, tačiau perspėjo, kad ji neturėtų pasikliauti savo karine galia pasaulio reikaluose, nes tokia strategija yra „naivi ir nepatvari“.
Barackas Obama
Barackas Obama / „Scanpix“ nuotr.
Lankydamasis Vest Pointo karo akademijoje per diplomų įteikimo ceremoniją B.Obama pasidžiaugė, kad po ilgo karo atsigaunanti Amerika mažai kada buvo stipresnė pasaulio arenoje.

Kreipdamasis į akademijos kadetus B.Obama pareiškė, jog juos išduotų, jeigu „pasiųstų į bėdą vien todėl, kad kažkur pasaulyje pastebėjo problemą, kurią reikia sutvarkyti, arba nerimauja dėl kritikų, kurie mano, kad karinė intervencija yra vienintelis būdas Amerikai neatrodyti silpna“.

Aš bendradarbiausiu su Kongresu, kad būtų sustiprinta parama tiems, kurie yra Sirijos opozicijoje, kurie gali pasiūlyti geriausią alternatyvą teroristams ir žiauriam diktatoriui, – sakė jis savo kalboje.

B.Obama sakė kalbą tokiu metu, kai Baltieji rūmai stengiasi atsikirsti kritikams, kurie tvirtina, kad prezidento požiūris į pasaulio problemas yra pernelyg atsargus, todėl tai esą drąsina priešus. B.Obama ir jo patarėjai sako, kad dabartinės JAV pastangos laikyti JAV atokiau nuo naujų karinių konfliktų atitinka amerikiečių požiūrį.

Nors po 20011 metų rugsėjo 11-osios teroro išpuolių JAV kariavo du karus, B.Obama sako, kad didžiausia grėsmė Amerikos saugumui išlieka terorizmas. Tačiau anot jo, kai kai šios grėsmės šaltiniai pasislinko nuo centralizuoto „al Qaeda“ judėjimo į išblaškytus jo pasekėjus, Amerikos reakcija taip pat turi keistis.

Be kita ko, prezidentas pažadėjo sustiprinti JAV paramą su Basharo al Assado režimu kovojantiems sukilėliams ir padėti jiems atremti jų priešininkus ekstremistus.

„Aš bendradarbiausiu su Kongresu, kad būtų sustiprinta parama tiems, kurie yra Sirijos opozicijoje, kurie gali pasiūlyti geriausią alternatyvą teroristams ir žiauriam diktatoriui“, – sakė jis savo kalboje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius