Barackas Obama apsilankė Norvegijos ambasadoje pareikšti užuojautos

JAV prezidentas Barackas Obama antradienį atvyko į Norvegijos ambasadą, kad asmeniškai pareikštų savo užuojautą dėl 76 žmonių žūties per du išpuolius Norvegijoje.
Barackas Obama Norvegijos ambasadoje
Barackas Obama Norvegijos ambasadoje / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Agentūros AFP reporteris matė, kaip B.Obamos automobilių kortežas atvažiavo Vašingtone prie ambasadoriaus rezidencijos, kurioje JAV prezidentas ketino pasirašyti užuojautos knygoje ir pakalbėti apie žudynes, kurios sukrėtė šią Skandinavijos šalį.

Praėjusį šeštadienį B.Obama pasmerkė „beprasmes“ žudynes Norvegijoje, reikšdamas užuojautą ministrui pirmininkui Jensui Stoltenbergui.

Baltieji rūmai nurodė, kad B.Obama paskambino J.Stoltenbergui ir „išreiškė asmeniškai bei Amerikos žmonių vardu nuoširdžiausią užuojautą“ dėl penktadienio žudynių.

Tuo tarpu Osle Norvegijos policija viešai paskelbė pirmų keturių pavardes iš 76 žuvusių per sprogimą vyriausybės kvartale ir Utiojos saloje.

Minimame sąraše paskelbti trys asmenys žuvo sprogus užminuotam automobiliui Oslo centre, dar vienas – 23-ejų jaunuolis, žuvo saloje, kur vyko Darbo partijos jaunimo vasaros stovyklos renginiai

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius