Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti

Barackas Obama išreiškė paramą Hillary Clinton: „Dėl JAV ateities esu labiau optimistiškas negu kada nors anksčiau“

JAV prezidentas Barackas Obama trečiadienį ragino demokratus nuvesti jo buvusią varžovę Hillary Clinton į pergalę per lapkritį vyksiančius rinkimus, kad ji taptų pirmąja Amerikos prezidento postą užėmusia moterimi, taip pat peikė respublikonų kandidatą Donaldą Trumpą dėl kurstomos neapykantos ir priešinimo.
Barackas Obama ir Hillary Clinton
Barackas Obama ir Hillary Clinton / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Antrąją savo kadenciją baigiantis prezidentas stengėsi sutelkti savo partiją per jos nacionalinį suvažiavimą, reikšdamas platų palaikymą savo pirmajai valstybės sekretorei, sakydama, kad ji yra vienintelis žmogus, unikaliai kvalifikuotas pakeisti jį Baltuosiuose rūmuose.

B.Obamai baigiant įtaigią 45 minučių kalbą H.Clinton įžengė ant scenos, išprovokuodama tūkstančių suvažiavimo delegatų ir svečių kurtinamus šūksnius sausakimšoje Filadelfijos sporto arenoje, susirinkusių pasiklausyti prezidento pasisakymo.

Skambant Stevie Wonderio dainai „Signed, Sealed, Delivered“ B.Obama šiltai apsikabino su savo potencialia įpėdine.

Jo kalba vainikavo vakarą, per kurį pasisakė daug kitų politikos žvaigždžių, tarp jų viceprezidentas Joe Bidenas, H.Clinton kampanijos partneris Timas Kaine'as ir nepriklausomas veikėjas Michaelas Bloombergas, buvęs Niujorko meras.

„Galiu su pasitikėjimu sakyti, kad nei vienas vyras arba moteris – nei aš, nei Billas (Clintonas), niekas – nebuvo labiau kvalifikuoti negu Hillary Clinton dirbti Jungtinių Amerikos Valstijų prezidentu“, – B.Obama sakė savo kalboje geriausiu eterio laiku.

Suvažiavimas antradienį oficialiai paskyrė H.Clinton demokratų kandidate, kuri varžysis su D.Trumpu per rinkimus lapkričio 8 dieną.

B.Obama taip pat skelbė savo neblėstantį optimizmą dėl Amerikos ateities, tuo pačiu smerkdamas gilų respublikonų pesimizmą, kuris, kaip jis perspėjo, kursto nusivylimą ir neapykantą per 2016-ųjų rinkimų sezoną.

„Dėl Amerikos ateities esu labiau optimistiškas negu kada nors anksčiau“, – B.Obama sakė klausytojams.

„Dėl Amerikos ateities esu labiau optimistiškas negu kada nors anksčiau“, – B.Obama sakė klausytojams.

Anot jo, per praeitą savaitę vykusį Respublikonų nacionalinį suvažiavimą, kuriame kandidatu buvo iškeltas D.Trumpas, „nebuvo (pateikta) jokių rimtų sprendinių opioms problemoms – tik pakurstytas nusivylimas, kaltinimai, pyktis ir neapykanta“.

B.Obama kritikavo respublikonų vėliavnešį, esą neturintį jokių planų dėl būsimos Amerikos ekonomikos ir užsienio politikos.

D.Trumpas „taip pat nelabai faktų žmogus“, sarkastiškai sakė prezidentas.

„Ar kas nors tikrai tikri, kad žmogus, 70 metų praleidęs šioje žemėje, nerodydamas jokios pagarbos darbo žmonėms, staiga taps jų gynėju? Jūsų balsu? Jeigu taip – turėtumėt balsuoti už jį“, – pareiškė B.Obama.

„Bet jeigu esate žmogus, kuriam iš tikrųjų rūpi (sugebėti) apmokėti savo sąskaitas ir matyti augančią ekonomiką bei atsirandančias didesnes galimybes visiems, tuomet pasirinkimas toli gražu negali būti toks“, – pridūrė jis.

„Mūsų stiprybė, mūsų didybė nepriklauso nuo Donaldo Trumpo. Iš tikrųjų ji nepriklauso nuo jokio vieno žmogaus, ir tai galų gale gali tapti svarbiausiu argumentu per šiuos rinkimus – mūsų demokratijos prasmė“, – sakė prezidentas.

Jis taip pat kalbėjo apie ankstesnių laikų respublikonų šviesulius, argumentuodamas, kad D.Trumpas visiškai nepasiruošęs perimti svarbiausią pasaulyje postą.

„Ronaldas Reaganas vadino Ameriką švytinčiu miestu ant kalvos, – priminė B.Obama. – Donaldas Trumpas ją vadina susiskaldžiusiu nusikalstamumo lizdu, kurį jis tik vienas gali pataisyti.“

„Ir mes ketiname vesti Hillary į pergalę, nes to reikalauja šis momentas“, – pabrėžė B.Obama, kurio žodžius palydėjo garsūs pritarimo šūksniai ir plojimai.

„Demokratų partija yra gerose rankose“, – pridūrė prezidentas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
Steikų diena: kaip paruošti sultingą ir burnoje tirpstantį steiką?
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius