Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Barackas Obama kovoja dėl siūlomų kandidatų į Pentagono bei CŽV vadovų postus patvirtinimo

Amerikos prezidentas, pasiūlęs prieštaringai vertinamą buvusį respublikoną senatorių Chucką Hagelą vadovauti Pentagonui, pradėjo nelengvą jo patvirtinimo kovą.
Chuckas Hagelas, Barackas Obama ir Johnas Brennanas
Chuckas Hagelas, Barackas Obama ir Johnas Brennanas / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Daug apdovanojimų turįs Vietnamo karo veteranas pelnė ir demokratų, ir respublikonų kritikos dėl per griežto požiūrio į Izraelį ir „naivumo“ dėl Irano. Jo skyrimas žada atsargų požiūrį į karines intervencijas ir Pentagono biudžetą.

Senate laukia nemenka kova dėl Chucko Hagelo patvirtinimo. Bet Barackas Obama sako, kad buvęs Vietnamo karo didvyris, kurio krūtinėje nuo tų laikų tebėra šrapnelio skeveldrų, bus vienas jo ramsčių per antrą kadenciją.

„Tikiuosi, kad Senatas patvirtins nedelsdamas, nes nacionalinio saugumo klausimais mes nemėgstame palikti pereinamojo laikotarpio plyšių“, – sakė JAV prezidentas B. Obama.

Nors būdamas senatoriumi Chuckas Hagelas pasižymėjo konservatyviomis pažiūromis, jo buvę kolegos respublikonai nelinkę pamiršti, kad prezidento George'o Busho politiką Irake jis tiesmukai pavadino „daugiau negu apgailėtina“. Bet jeigu bus patvirtintas, jam teks rengti vadinamuosius „Blogiausių atvejų“ scenarijus Irane ar Sirijoje.

„Stengsiuosi kuo geriau atlikti savo pareigas šaliai, tiems, kuriems atstovauju Pentagone, ir visiems piliečiams. Pone prezidente, stengsiuos jums duoti nuoširdžiausią ir išsamiausią patarimą“, – tikino kandidatas į gynybos sekretorius Chuckas Hagelas.

Kitu savo politikos šulu B.Obama pasiūlė Johną Brennaną – į Centrinės Žvalgybos Valdybos vadovo postą.

„Jeigu būsiu patvirtintas, stengsiuosi užtikrinti, kad CŽV turėtų visus priemones užtikrinti mūsų šalies saugumą, ir kad jos veikla atitiktų laisvės vertybes, kurioms mums tokios brangios“, – kalbėjo kandidatas į ČŽV vadovus Johnas Brennanas.

Johnas Brennanas 25 metus dirbo CŽV, moka arabų kalbą, Artimųjų Rytų specialistas, pastaruoju metu buvo B. Obamos patarėjas, daug prisidėjo rengiant reidą, per kurį buvo nukautas  „al-Qaeda“ lyderis Osama bin Ladenas.

Senatorių Johną Carey B. Obama pasiūlė į Valstybės sekretoriaus postą, tad Hilary CLinton, kuri prieš penkias dienas išėjo iš ligoninės ir grįžo į darbą, jį užims tik kelias savaites. Grįžusiai iš ligoninės, kur buvo gydoma nuo kraujo krešulio, H. Clinton kolegos padovanojo šalmą ir marškinėlius su numeriu 112 – tiek šalių ji aplankė būdama valstybės sekretorė.  

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius