Barackas Obama paaiškino, kodėl Vladimiras Putinas dedasi nuobodžiaujančiu ir kietu vaikinu

JAV prezidentas Barackas Obama ketvirtadienį pareiškė, kad Vladimiro Putino dėjimasis nuobodžiaujančiu kietu vaikinu yra tik „triukas“, skirtas jo politiniam įvaizdžiui pačioje Rusijoje stiprinti.
V.Putinas Sibire
V.Putinas Sibire / „Scanpix“ nuotr.

B.Obama ir Rusijos prezidentas pagarsėjo nenatūraliomis pozomis per fotografavimąsi dvišalių susitikimų metu įvairiuose pasauliniuose viršūnių susitikimuose – žiūrėjimu tiesiai prieš save ir šilumos ar simpatiją išreiškiančios kūno kalbos nerodymu vienas kitam.

Tačiau interviu NBC, kuris turi pasirodyti prasidedant Sočio olimpiadai ir kurio ištraukos buvo paskelbtos iš anksto, B.Obama sakė, kad išorė gali būti apgaulinga.

Jis paneigė, kad jo santykiai su Rusijos prezidentu yra šalti.

„Tiesa ta, kad kai susitinkame, būna netikėtas kiekis humoro ir daug pasikeitimo nuomonėmis“, – sakė B.Obama interviu, kuris buvo parodytas vėliau ketvirtadienį.

Jis tikrai turi viešą stilių, kai mėgsta per bendrus interviu sėdėti nejudėdamas ar atrodyti truputį nuobodžiaujantis.

„Jis visuomet rodė man didžiausią pagarbą“, – sakė B.Obama ir pridūrė manantis, jog nepaisydamas didelių pastarųjų mėnesių nesutarimų tarp Kremliaus ir Baltųjų rūmų, V.Putinas supranta, kad reikia dirbti su Vašingtonu.

„Jis tikrai turi viešą stilių, kai mėgsta per bendrus interviu sėdėti nejudėdamas ar atrodyti truputį nuobodžiaujantis, – sakė JAV lyderis. – Man atrodo, kad tokio politinio triuko jis griebiasi, norėdamas namie atrodyti kietu vaikinu.“

„JAV politikų stilius kitoks. Mes linkę kartais vis nusišypsoti“, – pridūrė jis.

Vašingtonas ir Maskva nesutarė dėl Rusijos paramos prezidentui Basharui al Assadui Sirijoje.

Tačiau JAV ir Rusija sugebėjo pasiekti susitarimą, kuris dar nėra iki galo gyvendintas ir pagal kurį Sirija sutiko perduoti savo cheminių ginklų atsargas, kad išvengtų JAV smūgių iš oro grėsmės.

Rusijos sprendimas suteikti prieglobstį daugybę žvalgybos paslapčių apie JAV Nacionalinės saugumo agentūros sekimo programas nutekinusiam Edwardui Snowdenui taip pat atgaivino Šaltojo karo laikų konfliktų dėl šnipinėjimo dvelksmą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius