Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti

Barackas Obama palieka Baltuosius rūmus beveik nepraradęs populiarumo

JAV prezidentas Barackas Obama penktadienį paliks Baltuosius rūmus beveik toks pats populiarus, koks buvo prieš aštuonerius metus, kai užėmė šį postą.
Baracko Obamos atsisveikinimo kalba
Baracko Obamos atsisveikinimo kalba / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Po rinkimų surengtų apklausų rezultatai turėtų glostyti demokratų prezidento savimeilę, jam besiruošiant perduoti valdžios vairą respublikonui Donaldui Trumpui.

Naujausia CNN/ORC atlikta apklausa, kurios rezultatai paskelbti trečiadienį, rodo, kad 60 proc. amerikiečių palankiai vertina B.Obamos darbą – tai geriausias jo įvertinimas nuo 2009 metų birželio.

Amerikiečių palaikymas,parodytas B.Obamai yra vienas didžiausių tarp darbą baigiančių prezidentų. Rezultatais B.Obama nusileidžia tik Billui Clintonui, kurio darbą 2001 metų sausį teigiamai įvertino 66 proc. apklaustųjų, ir Ronaldui Reaganui, kurio veikla 1989 metų sausį buvo patenkinti 64 proc. amerikiečių.

Maža to, dar beveik du trečdaliai (65 proc.) šalies gyventojų mano, kad B.Obamos prezidentavimas buvo sėkmingas.

55 metų B.Obama trečiadienį rengia paskutinę spaudos konferenciją Baltuosiuose rūmuose, į kuriuos penktadienį po inauguracijos įžengs 45-asis JAV prezidentas D.Trumpas.

Antradienį D.Trumpas „suklastotais“ pavadino apklausų rezultatus, kai bendras „Washington Post“ ir „ABC News“ atliktas tyrimas parodė, kad palaikymas D.Trumpui yra mažiausias, lyginant su visais darbą pradedančiais JAV prezidentais po Jimmy Carterio 1977 metais.

VIDEO: B.Obamos atsisveikinimo kalba

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
Steikų diena: kaip paruošti sultingą ir burnoje tirpstantį steiką?
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius