-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Barackas Obama pasmerkė Sirijos lyderį Basharą al Assadą po išpuolių prieš ambasadas

JAV prezidentas Barackas Obama pareiškė, kad Sirijos vadovas Basharas al Assadas prarado legitimumą, smarkiai padidėjus įtampai dėl Damasko režimą palaikančių protestuotojų išpuolių prieš Jungtinių Valstijų ir Prancūzijos ambasadas.
Sirijos prezidentas Basharas al-Assadas
Sirijos prezidentas Basharas al-Assadas / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

JAV sugriežtino retoriką prieš B.al Assadą po šių atakų, kurias taip pat pasmerkė Jungtinių Tautų (JT) Saugumo Taryba ir JT vadovas Ban Ki-moonas.

Be to, aukšti JAV pareigūnai nurodė, kad Vašingtonas svarsto galimybę imtis naujų sankcijų prieš Sirijos prezidentą ir jo artimiausios aplinkos narius.

B.Obama antradienį sakė televizijai CBS, kad B.al Assadas „praleido vieną galimybę po kitos pateikti tikrą reformų programą“.

„Negana to, manau, kad prezidentas al Assadas vis labiau praranda legitimumą savo žmonių akyse“, – pridūrė JAV vadovas.

Vašingtonas leido suprasti Damaskui, „jog tai, ką vykdė Sirijos režimas, buvo nepriimtino lygio žiaurumas, nukreiptas prieš savo žmones“.

Įtūžusių žmonių minios pirmadienį užpuolė JAV ir Prancūzijos ambasadas, kai šių šalių ambasadoriai praeitą savaitę apsilankė pastaruoju metu Siriją krėtusių neramumų židiniu tapusiame Hamos mieste, esančiame į šiaurę nuo sostinės.

B.Obama taip pat peikė Siriją, sakydamas, jog Vašingtonas „pasiuntė aiškią žinią, kad niekas negali puldinėti mūsų ambasados ir kad mes imsimės bet kokių priemonių, būtinų mūsų ambasadai apsaugoti“.

JAV valstybės sekretorės padėjėjas žmogaus teisių reikalams Michaelas Posneris per susitikimą su įstatymų leidėjais Kapitolijuje sakė, kad prieš Siriją planuojama skelbti naujų sankcijų, papildysiančių ankstesnes, kurias B.Obama patvirtino gegužę paskelbtoje savo direktyvoje.

Šios sankcijos leidžia Vašingtonui įšaldyti Jungtinėse Valstijose esančias B.al Assado ir jo svarbiausių padėjėjų sąskaitas, taip pat draudžia asmenims ir JAV bendrovėms palaikyti verslo ryšius su Damasko režimu.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius