Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Barackas Obama: Pietų Sudanas dėl didėjančio smurto atsidūrė prie „prarajos“

JAV prezidentas Barackas Obama perspėjo, kad Pietų Sudanas atsidūrė prie pilietinio karo „prarajos“, šalyje didėjant smurtui, įskaitant ataką prieš Jungtinių Tautų (JT) bazę, per kurią buvo nukauti trys taikdariai iš Indijos. Baltieji rūmai praneša, kad Jungtinės Valstijos pasiuntė 45 karius į Pietų Sudaną, kurie turės saugoti Amerikos darbuotojus ir turtą toje šalyje, suintensyvėjus susirėmimams tarp sukilėlių ir vyriausybės pajėgų.
Taikdariai Pietų Sudane
Taikdariai Pietų Sudane / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

B.Obama, kuris nurodė buvęs priverstas trečiadienį pasiųsti 45 JAV karius į neramumų krečiamą šalį, kad apsaugotų Amerikos piliečius ir interesus, paragino nedelsiant baigti smurtą.

„Pastarieji susirėmimai grasina nugramzdinti Pietų Sudaną atgal į tamsias praeities dienas“, – pažymėjo prezidentas, konkrečiai neminėdamas 22 metus trukusio pilietinio karo, per kurį Sudane, prieš jam pasidalijant, žuvo apie 2 mln. žmonių.

Primindamas pažadus ir viltis, kurie lydėjo Pietų Sudano įžengimą į pasaulio valstybių bendriją vos prieš dvejus metus ir Džubos pažangą mažinant smurtą, B.Obama perspėjo, kad „šiandien ta ateitis yra atsidūrusi pavojuje“.

„Pietų Sudanas stovi prie prarajos“, – pridūrė prezidentas, žadėdamas, kad Jungtinės Valstijos išliks Džubos „patikimomis partnerėmis“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius