-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Barackas Obama sako, kad Ukraina imasi priemonių atkurti tvarką, Angela Merkel užsiminė apie trečiąją sankcijų Rusijai stadiją

JAV prezidentas Barackas Obama penktadienį sakė, jog eskaluojamas smurtas Rytų Ukrainoje aiškiai parodo pasauliui, kad ten veikiančios prorusiškos jėgos nėra taikūs protestuotojai.
Angela Merkel ir Barackas Obama
Angela Merkel ir Barackas Obama / AFP/„Scanpix“ nuotr.

B.Obama paramą Ukrainos vyriausybei išreiškė tą pačią dieną, kai ji surengė savo pirmą didelį puolimą, kurio tikslas yra išstumti sukilėlius, užėmusius administracinius pastatus šalies rytuose. JAV lyderis sakė, kad Kijevas imasi priemonių atkurti tvarką.

B.Obama kalbėjo spaudos konferencijoje su Vokietijos kanclere Angela Merkel. Pasak jo, abu lyderiai sutarė, kad kaina Rusijai didės, jeigu ji nesiims deeskaluoti krizės ir kad JAV bei Vokietija yra pasirengusios įvesti platesnio masto sankcijas, jei nestabilumas Ukrainoje tęsis.

A.Merkel, savo ruožtu, pažymėjo, kad Europa, jei prireiks, bus pasirengusi vadinamajai „trečiajai sankcijų stadijai“, kurioje numatoma Rusijai taikyti griežtesnes ekonomines sankcijas, nors tam ir nepritaria verslo grupės.

„Mes esame linkę ir pasirengę žengti tokį žingsnį“, – pareiškė ji, stovėdama greta B.Obamos, bet abu lyderiai pabrėžė, jog jiems labiau tiktų diplomatinis Ukrainos krizės sprendimas.

„Mes neturėsime kito pasirinkimo – tik imtis papildomų griežtesnių sankcijų“, jeigu Rusija sutrikdys gegužės 25 dieną numatomus prezidento rinkimus Ukrainoje, sakė B.Obama.

„Naujos sankcijos bus neišvengiamos“, – sutiko A.Merkel.

Abu lyderiai pažymėjo, kad kitas žingsnis būtų skelbti sankcijas kai kurioms atskiroms Rusijos ekonomikos ir karinėms sritims, pavyzdžiui, ginkluotei, tačiau nė vienas lyderių tiksliau nepaaiškino.

V.Putiną „reikia atkalbėti nuo dabartinio kurso“, – sakė B.Obama.

Ukraina praneša, kad penktadienį buvo nukauta ir sužeista daug sukilėlių ir kad sukilėliams apšaudžius ukrainiečių sraigtasparnius žuvo du įgulos nariai.

Kremlius sako, kad Ukraina savo veiksmais sugriovė susitarimą dėl krizės deeskalavimo.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius