Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Bausmė tradiciniams šv.Patriko dienos paradams JAV: nei merų, nei „Guinness“ alaus

Sekmadienį šv.Patriko dienai skirtame parade Bostone nepasirodė pats miesto mero Martinas Walshas. Pirmadienį Niujorke vyksiančioje šventėje Niujorko meras Billas de Blasio taip pat paskelbė nedalyvausiantis. Savo paramą paradams atšaukė ir neoficialūs airiškos šventės rėmėjai – alaus kompanijos. Šiemet paraduose nematyti nei „Samuel Adams“, nei „Guinness“, nei „Heineken“ alaus.
Parado dalyvis
Parado dalyvis / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Tokie politikų ir alaus daryklų sprendimai yra ilgai trunkančios diskusijos apie homoseksualių dalyvių pasirodymą parade. Bostono metas M.Walshas nusprendė boikotuoti savo miesto paradą, nes jo organizatoriai nors ir leido LGTB nariams žygiuoti eisenoje, tačiau uždraudė jiems turėti bet kokius LGBT simbolius. Parado organizatoriai aiškino, esą homoseksualumas prieštarauja Romos katalikų mokymui. 1995 metais JAV Aukščiausiasis teismas pripažino, kad privačios organizacijos pačios gali spręsti, kam leidžiama žygiuoti parade, ir kam ne.

Ne tik politikai savo veiksmais pasmerkė paradų organizatorius – abiejuose miestuose šventės prarado savo didžiausius rėmėjus – alaus daryklas

„Kaip Bostono miesto meras, aš privalau daryti viską, kad užtikrinčiau, jog visi bostoniečiai turėtų teisę pilnai dalyvauti miesto visuomenės gyvenime. Deja, šiemet abiems pusėms nepavyko susitarti“, – savo pareiškime spaudai teigė M.Walshas.

Niujorko meras Billas de Blasio, nors savaitgalį ir žygiavo Kvynso parade, didžiajame Niujorko parade savo dalyvavimą atšaukė taip pat dėl homoseksualų neįtraukimo į šventę.

Ne tik politikai savo veiksmais pasmerkė paradų organizatorius – abiejuose miestuose šventės prarado savo didžiausius rėmėjus – alaus daryklas. „Bostono alaus kompanija“, kuri gamina populiarų „Samuel Adams“ alų, ir žymioji „Heineken“ praėjusią savaitę paskelbė nedalyvausiantys parade, kuriame negerbiamos seksualinės mažumos. 

„Scanpix“ nuotr./Parado dalyvis, apsirengęs kaip „Guinness“ alus
„Scanpix“ nuotr./Parado dalyvis, apsirengęs kaip „Guinness“ alus

Populiariausio airiško alaus gamintoja „Guinness“ sekmadienį pareiškė, kad šiemet Niujorko parade teks verstis be vieno iš šv.Patriko dienos simbolių paramos – jų alaus. Jie paskelbė, kad organizatorių sprendimas į šventę neįtraukti LGBT atstovų paradui kainavo pagrindinius rėmėjus.

„Guinness“ jau ilgus metus remia įvairovę ir yra lygybės rėmėjai. Mes tikėjomės, kad organizatorių politika, ko neįtraukti į paradą, šiemet bus peržiūrėta. Kadangi taip nenutiko, „Guinness“ atšaukia savo dalyvavimą. Mes toliau dirbsime su bendruomenės lyderiais tam, kad užtikrintume, jog būsimuose paraduose galėtų dalyvauti visi“, – paskelbė alaus darykla savo pranešime spaudai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius