Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

BBC atsiprašė karalienės Elizabeth II dėl paviešinto jos privataus pokalbio apie Abu Hamza

BBC atsiprašė Didžiosios Britanijos karalienės Elizabeth II už paviešintą informaciją, kad buvusiai šalies vyriausybei ji išreiškė susirūpinimą dėl radikaliojo islamo dvasininko Abu Hamza, kuriam gresia išdavimas Jungtinėms Valstijoms.
Abu Hamza
Abu Hamza / Scanpix nuotr.

Didžiosios Britanijos transliuotojas pranešė giliai apgailestaujantis dėl to, kad paviešino konfidencialią informaciją, kai BBC korespondentas Frankas Gardneris papasakojo apie savo privatų pokalbį su karaliene radijo laidoje.

„Šįryt (radijo) laidoje “Today„ mūsų korespondentas Frankas Gardneris atskleidė privataus pokalbio su karaliene, kuris vyko prieš keletą metų, detales“, – sakė BBC atstovas spaudai.

„Šis pokalbis neturėjo būti viešinamas, todėl BBC ir Frankas giliai apgailestauja nepateisinę pasitikėjimo. Tai buvo visiškai nepriimtina, – sakė atstovas. – Frankas labai apgailestauja dėl sukeltų nepatogumų ir jau atsiprašė rūmų“.

Europos Žmogaus Teisių Teismas pirmadienį, po ilgos teisinės kovos, atmetė paskutinę Egipte gimusio Abu Hamzos ir dar keturių įtariamų teroristų apeliaciją.

Buvęs Londono Finsburio parko mečetės imamas Abu Hamza 2006 metais Didžiosios Britanijos teismo sprendimu už kurstymą žudyti buvo nuteistas kalėti septynerius metus.

Tačiau BBC korespondentas saugumo klausimais F.Gardneris viešai papasakojo, jog Elizabeth II 2004 metais kalbėdama su buvusios vyriausybės nariu teiravosi, kodėl A.Hamza tebėra laisvėje.

„Karalienė nusiminė dėl to, kad nėra kaip jį suimti, ji negalėjo suprasti kodėl“, – sakė F.Gardneris.

„Toks pokalbis tarp mūsų vyko prieš kurį laiką ir ji sakė, kad teiravosi – tik nežinau, kas tuomet buvo vidaus reikalų sekretorius – ar nėra tokio įstatymo, kurį jis būtų pažeidęs?“

Bakingamo rūmai šiuo klausimu kalbėti atsisakė.

2004 metais per islamistų išpuolį Saudo Arabijoje F.Gardneris buvo sužeistas ir iš dalies paralyžiuotas, o jo operatorius buvo nušautas.

Didžiosios Britanijos karalienė, kuri yra oficiali valstybės galva, reguliariai rengia susitikimus su ministrų kabineto vadovu, tačiau per visą 60 metrų trunkantį savo valdymo laikotarpį į politiką vengia kištis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Užsisakykite 15min naujienlaiškius