Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Belfaste per riaušes buvo sužeisti 32 policijos pareigūnai

Šiaurės Airijos policijos vadas pranešė, kad 32 pareigūnai buvo sužeisti per riaušes, kurias išprovokavo Oraniečių ordino brolijos įkvėpti protestantų ekstremistai, ir kad jiems į pagalbą atvyksta pastiprinimas iš Didžiosios Britanijos.
Protestantų ekstremistų ir policijos priešprieša
Protestantų ekstremistų ir policijos priešprieša / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Daugiau kaip 600 policininkų iš įvairių Britanijos vietų buvo pasiųsti padėti palaikyti tvarką Belfaste per tradicinius Liepos 12-osios paradus, kurie yra Oraniečių ordino paradų sezono kulminaciniai renginiai.

Vyriausiasis konsteblis Mattas Baggottas apkaltino Oraniečių ordino lyderius, kad jie kurstė minią pamėginti pralaužti policijos kordonus šiauriniame Belfaste, kur pareigūnai užblokavo kelią vienai nedidelei grupei, ketinusiai pražygiuoti priešišku katalikų respublikonų rajonu.

Įsipliekusios riaušės, per kurias minia svaidė į policiją butelius su degiu skysčiu, plytas, padegamuosius užtaisus, truko šešias valandas.

Oraniečių ordinas kiekvienais metais rengia paradus, kuriais mini 1690 metais Airijoje protestantų karaliaus Vilhelmo Oraniečio iškovotą pergalę prieš kataliką Jokūbą II.

Protestantų lojalistai nori Šiaurės Airijoje išlaikyti Britanijos valdymą, o katalikai nacionalistai siekia sukurti suvienytą Airiją.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius