Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Belgija susirūpino savo karių dieta

Belgija skelbia karą putliems kareiviams – įveda dietą, kuri turėtų padėti sumažinti karių svorį, ketvirtadienį pranešė šalies žiniasklaida.
Belgų kariai
Belgų kariai / „Scanpix“ nuotr.

Maža to, Belgijos gynybos ministerija ketina sumažinti ir karių skaičių iki 34 tūkstančių, išleisdama 1 150 karių į atsargą pirma laiko, pranešė naujienų agentūra „Belga“.

O tie, kurie liks tarnauti pajėgose, turės susirūpinti savo juosmens apimtimi.

Cituodamas kariuomenės atstovę flamandų laikraštis „Het Nieuwsblad“ rašo, kad 60 procentų belgų karių turi antsvorio ir net 15 procentų iš jų yra nutukę.

„Karys, kaip ir ugniagesys, privalo būti geros formos“, – sakė Ingrid Baeck interviu „Het Nieuwsblad“ pridurdama, kad vidutinis belgų karių amžius yra 40 metų.

„Gynybos vadas (generolas Chales-Henri Delcouras) prieš 10 dienų dar kartą pabrėžė šią problemą. Mes norime atsikratyti „nutukusio kario“ įvaizdžio“, – tęsė I.Baeck.

Kariuomenės dietos programą numatoma pradėti rudenį. Maža to, Belgijos kariuomenė šiuo metu yra priversta laikytis finansinės dietos.

Nuo 2008 metų kasmet mažinamos gynybos išlaidos sudaro maždaug 1 procentą bendrojo vidaus produkto, nors NATO iš savo narių reikalauja skirti mažiausiai 2 procentus BVP.

Belgijos kariuomenė yra ne vienintelė, garsėjanti apkūniais kariais. Remiantis Pentagono pateiktais duomenimis, 2008 metais net 4,4 procentai Jungtinių Valstijų pajėgose tarnaujančių vyrų ir moterų – 69 tūkstančiai karių – buvo nutukę.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius