-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Belgijos policija suėmė keturis įtariamus džihadistų verbuotojus

Belgijos policija aptiko užuominų apie sąmokslą surengti naują teroro ataką šalyje, kai suėmė keturis asmenis, įtariamus džihadistų verbavimu į karus Sirijoje ir Libijoje, trečiadienį pranešė prokurorai.
Operacija Briuselyje
Belgijos policija / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Tie keturi asmenys buvo apkaltinti „dalyvavimu teroristinės grupuotės veikloje“, kai buvo suimti šiauriniame Antverpeno mieste ir kituose flamandiškojo regiono miestuose, nurodė federalinė prokuratūra.

„Tie keturi žmonės buvo labiau susiję su verbavimu, – naujienų agentūrai AFP sakė federalinės prokuratūros atstovas Ericas van der Syptas. – Taip pat radome užuominų apie planus surengti ataką Belgijoje.“

Pasak jo, tyrimas dėl numanomo sąmokslo tęsiamas, o prokuratūros pranešime sakoma, kad „kol kas nėra jokio ryšio“ tarp tų asmenų ir kovo 22-ąją Briuselyje įvykdytų pražūtingų sprogdinimų.

Prokuratūra pridūrė, kad keturi suimtieji „įtariami norėję verbuoti žmones ir siųsti juos į konfliktų zonas Sirijoje bei Libijoje“, pridūrusi, kad kai kurie iš jų patys ketino keliauti į tą regioną ir prisidėti prie džihadistų judėjimo „Islamo valstybė“ (IS).

Per aštuonis reidus Antverpene, taip pat Ternate ir Borgerhaute, nebuvo rasta nei ginklų, nei sprogmenų, sakoma pranešime, kuriame nenurodoma, kada vyko tos operacijos.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius