Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2015 11 27 /12:58

„Bild“: sulaikytas vyras, kuris Paryžiaus teroristams pardavė ginklus

Vokietijoje yra sulaikytas ginklų prekeivis, kuris pardavė „Kalašnikov“ automatus teroristams, lapkričio 13 d. surengusiems teroro išpuolius Paryžiuje, skelbia Vokietijos leidinys „Bild“.Tuo tarpu ketvirtadienį sulaikyti du vyrai, įtarti plataus masto atakos rengimu, paleisti.
„Kalašnikov“ automatai
„Kalašnikov“ automatai / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Vokietijos pareigūnai, padedantys tirti išpuolius Paryžiuje ir siekiantys užkirsti kelią panašiems teroro aktams Vokietijoje, nustatė, kad ginklus užpuolikai internetu įsigijo iš Vokietijoje gyvenančio asmens.

Ginklų prekeivis – arabų kilmės 34-erių Saša V., gyvenantis Badene-Viurtemberge. Jis sulaikytas, laikomas areštinėje Štutgarte, rašo „Bild“.

Pareigūnai įtaria, kad lapkričio pradžioje jis keturiems vyrams pardavė du „Kalašnikov“ automatus, gamintus Kinijoje, ir du „Zastava M70“. Per kratą jo namuose taip pat rasta 16 ginklų.

„Bild“ tvirtina, kad ginklų prekeivio telefone rasti el.laiškai, kuriuose tartasi dėl ginklų pardavimo „arabams iš Paryžiaus“. Konkretūs vardai neminimi.

Ginklų prekeivis klientus susirasdavo „giliajame internete“ (angl. „deep web“), prisistatydamas „DW Gun“ vardu. Prie šio tinklo prisijungti galima tik per anonimiškumą garantuojančias sistemas. 

Paleisti sulaikytieji Berlyne

Vokietijos policija ketvirtadienį paskelbė Berlyne-Šarlotenburge sulaikiusi du džihadistus, kurie rengė plataus masto ataką. Tačiau penktadienį sulaikytuosius paleido.

„Galiu patvirtinti, kad abu įtariamieji buvo paleisti iš arešto 4 val. 30 min. (5 val. 30 min. Lietuvos laiku)“, – sakė policijos atstovė Kerstin Ismer.

28 ir 46 metų vyrai, kurie esą „palaikė ryšius su islamistų judėjimu“, buvo sulaikyti ketvirtadienį per policijos specialiųjų pajėgų reidus viename islamo kultūros centre Berlyno vakariniame rajone ir viename pastate Vokietijos sostinės pietiniame priemiestyje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius