-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Boeing 752“ Rostove vos išvengė susidūrimo su skraidykle

Rostove prie Dono (Rusija) – laimingai pasibaigęs oro incidentas.Tik per plauką lėktuvo ir skraidyklės susitikimas nesibaigė katastrofa.
Skaidyklė vos nesusidūrė su lėktuvu
Skaidyklė vos nesusidūrė su lėktuvu / Pirmojo kanalo iliustr.

Azovo miestelio gyventojas, nutaręs skraidykle nerti virš oro uosto, vos nesukėlė aviakatastrofos. Laimei, besileidžiančio lainerio „Boeing 752“ pilotai suspėjo laiku pasukti lėktuvą į šalį. 

Lėktuvas, kuriuos skrido apie 170 keleivių, turistus iš Egipto skraidino į Rostovą prie Dono. Laineris jau buvo nusileidęs iki 600 metrų, kai pilotai pastebėjo artėjančią skraidyklę. Abiejų skraidančių aparatų trajektorijos turėjo susikirsti. Geriausiu atveju lėktuvas būtų kliudęs skraidyklę sparnu. Atlikę staigų manevrą, pilotai praskrido vos už 50 m nuo drąsuolio.

„Skaridyklės pilotas nesinaudoja ryšiu. Jo nesimato radaruose. Iš tolo jis panašus į paukštį ar sparnuočių būrį. Panašu, kad jis taip ir nesuprato, į kokią situaciją pateko. Chuliganiškai pasielgęs skraidyklės pilotas visai nesusipažinęs su aviacijos įstatymais“, – sakė Rostovo aviadispečerių profsąjungos atstovas Jurijus Bagatovas.

Policija galiausiai surado pilotą-chuliganą. Paaiškėjo, kad jis neturi leidimo skraidyti, taigi negalėjo suvokti, kaip rizikuoja kirsdamas oro uosto erdvę.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius