Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Bolivijoje veikia pirmas pasaulyje kokaino baras

Leidinio „The Guardian“ žurnalistas aplankė pirmąjį pasaulyje kokaino barą „Route 36“, įsikūrusį Bolivijos mieste La Pase.
Kokos lapai
Kokos lapai / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Šis baras jau tapo tikru turistų traukos centru – visame pasaulyje uždraustas stiprus narkotikas čia parduodamas laisvai ir už itin mažą kainą, mat gramas jo kainuoja apie 50 litų. Kaip rašo žurnalistas, kokaino „takelius“ barmenas nešioja klientams taip abejingai, tarsi tai būtų kokie sumuštiniai.

Čia niekas nebijo, kad bus areštuotas policijos. Kaip paaiškino padavėjas, baro savininkas sumokėjo „reikalingiems žmonėms“.

Daugybė keliautojų apie šį barą rašo savo tinklaraščiuose. Beje, dėl vietos gyventojų skundų šis baras kartais perkeliamas į vis naują vietą.

Kaip teigia „The Guardian“, Las Pase klesti korupcija, dėl ko panašūs barai gali netrukdomi egzistuoti. Kova su kokaino platintojais šioje šalyje yra bevaisė, nes net šalies prezidentas pasisako už kokaino auginimą.

Galiausiai įdomus faktas: kaimyninėje Kolumbijoje praėjusiais metais kokaino gamyba sumažėjo ketvirtadaliu, o Bolivijoje ji išaugo 10 procentų. 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius