Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Bolivijos lyderiui Evo Moralesui neleista susitikti su sergančiu Venesuelos vadovu Hugo Chavezu

Vėžiu sergančio Venesuelos lyderio Hugo Chavezo gydytojai neleido Bolivijos prezidentui Evo Moralesui susitikti su savo artimu sąjungininkų per šią savaitę įvykusį vizitą Karakase, E.Moralesas nurodė trečiadienį.
Hugo Chavezo plakatas.
Hugo Chavezo plakatas. / AFP/„Scanpix“ nuotr.

„Kalbėjomės su gydytojais – jie sakė mums, kad jis ilsisi, kad tebėra gydomas“, – E.Moralesas pasakojo apie antradienį surengtą savo gailestingumo vizitą Karakase.

„Negalėjau su juo pasimatyti – tik susitikau su jo vyriausiuoju gydytoju ir jo šeima; tačiau, kaip suprantu, jie labai padrąsinti, – sakė prezidentas. – Privalote suprasti, kad jis patyrė sunkiausias akimirkas savo gyvenime.“

Bolivijos vadovas specialiai užsuko į Karakasą, vykdamas į susitikimus Jungtinių Tautų (JT) būstinėje Niujorke.

H.Chavezas pirmadienį grįžo į Venesuelą iš Kubos, kur jam buvo atliktos kelios vėžio operacijos. Baiminamasi, kad šis radikalių pažiūrų Lotynų Amerikos lyderis kovoja dėl gyvybės.

„Esama dienų, kai jo sveikatos būklė labai sudėtinga, kaip rodo jo ministrų informacija, tačiau dabar jis grįžo į Karakasą, ir tai didelis palengvėjimas, – sakė E.Moralesas. – Kai kada su ligomis ir negalavimais suku kovoti, tačiau, žinoma, tikimės, kad greitai vėl galėsime toliau dirbti kartu, kaip dirbome iki šiol.“

E.Moralesas, H.Chavezas ir Kubos veteranas lyderis Fidelis Castro, atsistatydinęs 2006 metais pablogėjus sveikatai, yra sudarę radikalų Lotynų Amerikos aljansą, griežtai kritikuojantį Jungtines Valstijas.

„Leiskit dar kartą pasakyti, kokią pagarbą ir susižavėjimą jaučiu Fideliui ir Hugo“, – sakė E.Moralesas, pabrėždamas savo palaikymą tiems dviem lyderiams dėl jų keiriosios politikos, kurią ir jis pats vykdė tapęs prezidentu 2006 metais.

„Man išties skaudu, kad Fidelis Castro nebėra prezidentas, ypač dabar, kai mano brolio prezidento Chavezo sveikatos būklė labai sudėtinga“, – pridūrė jis.

H.Chavezas nesirodė viešumoje po savo išvykimo į Havaną gruodžio 10-ąją, kur buvo atliktos naujausios operacijos. Penktadienį vyriausybė paskelbė nuotraukas, kuriose H.Chavezas matomas gulintis lovoje, tačiau besišypsantis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius