-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Borisas Berezovskis: „Maskvos banko vadovas Andrejus Borodinas ketina prašyti Anglijoje politinio prieglobsčio“

Maskvos banko vadovas Andrejus Borodinas, esantis Londone, ketina prašyti, kad Didžiosios Britanijos valdžia suteiktų jam politinį prieglobstį, pareiškė ten gyvenantis Rusijos verslininkas Borisas Berezovskis.
Borisas Berezovskis
Borisas Berezovskis / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Kad bankininkas išvyko į užsienį, agentūrai „Interfax“ pranešė antradienį informuotas šaltinis. Jo duomenimis, išvykimo priežastis buvo tai, kad pradėta tirti baudžiamoji byla dėl sukčiavimo, susijusio su didele paskola.

Tuo tarpu pats A.Borodinas laikosi kitos versijos – jis pareiškė, kad užsienyje gydosi ir ketina sugrįžti į Rusiją artimiausiu laiku.

Sprendžiant iš B.Berezovskio pareiškimo, šis scenarijus mažai įtikėtinas.

„Kiek aš žinau, jis (A.Borodinas) paprašė politinio prieglobsčio Londone“, – sakė B.Berezovskis laikraščiui „The Daily Mail“ ir pajuokavo, kad Britanijos sostinėje netrukus įsisteigs verslininkų, pabėgusių iš Rusijos, profsąjunga.

Iš kur V.Berezovskis turi šios informacijos ir kuo A.Borodinas argumentuos prašymą suteikti politinį prieglobstį, jeigu jis iš tikrųjų bus paduotas, straipsnyje nerašoma.

Tyrimo pretenzijos susijusios su paskola bendrovei „Premier Estate“, kuri praėjusią vasarą įsigijo iš buvusio Maskvos mero Jurijaus Lužkovo žmonos Jelenos Baturinos bendrovės „Inteko“ 58 ha žemės Pamaskvyje už 13 mlrd. rublių (415 mln. dolerių).

Tam bendrovė, įsteigta tik prieš tris mėnesius iki sandorio, paėmė paskolą Maskvos banke, kuris savo ruožtu tuo pačiu laikotarpiu gavo 15 mlrd. rublių iš sostinės biudžeto.

Vasarį A.Borodinas buvo apklaustas tiriant baudžiamąją bylą dėl paskolos bendrovei „Premier Estate“ suteikimo. Operatyvinės tyrimo grupės atstovai padarė kratą A.Borodino vasarnamyje. VRM Tyrimų komiteto darbuotojai taip pat padarė kratas ir bendrovėje „Inteko“, ir Maskvos banke.

„Per tyrimą nustatyta, kad nenustatyti asmenys iš Maskvos banko darbuotojų drauge su “Premier Estate„ darbuotojais, siekdami užvaldyti biudžeto lėšas, sukčiaudami paėmė maždaug 13 mlrd. rublių paskolą“, – pranešė Tyrimų komitetas.

Žinybos duomenimis, vėliau pinigai buvo pervesti į J.Baturinos asmeninę sąskaitą.

Maskvos banko prezidento Andrejaus Borodino, kuris išvyko į Londoną, atstovai pateikė Rusijos teisėsaugininkams medikų išvadą, kad jis gydosi nuo nervų priepuolio, praneša šaltinis, susipažinęs su situacija.

„Pasirodžius pranešimams, jog A.Borodinas išvyko į Londoną, jo gynėjų atstovai pateikė teisėsaugos institucijoms išvadą, kad Maskvos banko prezidentas gydosi Didžiojoje Britanijoje nuo nervų priepuolio“, – pažymėjo agentūros „Interfax“ pašnekovas.

Taigi, pasak agentūros šaltinio, formalių pretenzijų A.Borodinui dėl jo neatvykimo pas tyrėjus byloje dėl sukčiavimo, susijusio su 13 mlrd. rublių paskola, kurią Maskvos bankas suteikė bendrovei „Premier Estate“, kol kas neturi būti.

Anksčiau paskolų teikimo organizacijos pranešime buvo sakoma, kad A.Borodinas šiuo metu gydosi užsienyje ir numato sugrįžti į Rusiją artimiausiu laiku.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius