Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2015 03 04 /16:03

Borisas Nemcovas buvo nušautas ne ant tilto – ant tilto žudikai tik numetė jo kūną?

Boriso Nemcovo nužudymo aplinkybės iki šiol kelia daug klausimų, į kuriuos neduodama jokių atsakymų. Portalas opentown.org skelbia savo versiją, kad Rusijos opozicijos lyderis buvo nušautas ne ant tilto, kaip pranešama oficialiai. Čia pateikiama ši versija.
Maskvoje nušautas Borisas Nemcovas
Maskvoje nušautas Borisas Nemcovas / Twitter iliustr.

Pagal oficialią versiją B.Nemcovas su savo drauge ėjo iš GUM'o per tiltą savo buto Maloje Ordinka gatvėje link. Prie pėsčiųjų laiptų žudikas šovė į jį šešis kartus iš „Makarov“ pistoleto ir paspruko baltos spalvos automobiliu. 

Medikai oficialiai teigia, kad vyras mirė praėjus dviem minutėms. B.Nemcovas buvo sužeistas į galvą per kaklą, širdį, skrandį, plaučius ir kepenis. Visos 4 kulkos pataikė jam į nugarą. Viešai skelbiamas vaizdo įrašas, kuriame matyti tik siluetai, taip pat B.Nemcovo kūnas. 

Nuotr. iš vaizdo įrašo/Boriso Nemcovo nužudymas
Nuotr. iš vaizdo įrašo/Boriso Nemcovo nužudymas

Galima pradėti nuo vaizdo įrašo. 

23:31:12 matyti, kaip B.Nemcovą su palydove pasiveja gatvių priežiūros tarnybos sunkvežimis. Nesuprantama, kodėl B.Nemcovas su drauge nusprendė lyjant lietui pasivaikščioti be lietsargių. Tačiau tai ne taip jau ir svarbu. 

Nuotr. iš vaizdo įrašo/Boriso Nemcovo nužudymas
Nuotr. iš vaizdo įrašo/Boriso Nemcovo nužudymas

23:31:16, kaip manoma, šaudęs žudikas išbėga iš už sunkvežimio į kelią, kur sėda į baltos spalvos automobilį. 

Susiję: Kodėl buvo išjungtos 7 stebėjimo kameros?

Jei tikėsime šia versija, žudikui pakako 4 sekundžių, kad išeitų iš savo priedangos (manoma, kad laiptų), 6 kartus šautų iš „Makarov“ pistoleto ir pabėgtų. 

Tačiau yra vienas esminis „BET“. 

„Makarov“ šūvių greitis yra 30 šūvių per minutę. 6 šūviams paleisti reikia 12 sekundžių!

Tarkime, kad tai tėra techniniai duomenys ir galima šaudyti greičiau. Tačiau pabandykite paprasčiausiai sulenkti ir atlenkti be pasipriešinimo rodomąjį pirštą 6 kartus – vien be pasipriešinimo tam prireiks maždaug 2 sekundžių. Gilzės išmetimas ir užtaisymas užtruks apie 0,5 sekundės, ir tuo metu šaudyti neįmanoma. Taigi, net ir neatsižvelgiant į gaiduko pasipriešinimą (o šio ginklo gaiduko paspaudimas nėra lengvas) ir neatsižvelgiant į atatranką bei nusitaikymą, mechanizmų  ir rodomojo piršto veiksmams, esant idealioms sąlygoms, prireiks mažiausiai 4,5 sekundžių. Neskaičiuojant laiko, kurio žudikui prireikė išeiti iš už priedangos, ir laiko, kad išbėgtų iš už komunalininkų sunkvežimio. 

Nušautas Borisas Nemcovas
Nušautas Borisas Nemcovas

Visos 4 kulkos pataikė į nugarą

Žmogžudystės vietoje matyti, kaip B.Nemcovas nukrito ant nugaros. Tarkime, kad 4 kulkos pataikė į jį viena po kitos. Turint galvoje „Makarov“ kulkų paleidimo greitį, nuo pirmos kulkos iki paskutinės turėjo praeiti mažiausiai 6 sekundės.

Ar gali taip sužeistas žmogus iki paskutinės kulkos stovėti ant kojų ir tik paskui nukristi ant nugaros? Abejoju. 

Galimas variantas, kad jis savo kūnu dengė savo draugę ir šūvių metu ji prilaikė jį. Tačiau tokiu atveju ji vėliau turėjo nustumti jį, kad jis kristų taip, kaip atrodo nuotraukose iš žmogžudystės vietos. 

Kur kraujas? 

Nuotraukoje, kurioje matyti momentas, kai atvyko medikai, žaizdų nematyti, nes jis buvo sužeistas į nugarą. Tačiau kur kraujas? 

Tiltas yra smarkiai pakrypęs, taigi nuotraukose turėjo būti daug kraujo, juk oficialiais duomenimis kulkos pataikė į galvą, širdį, kepenis. 

Oficialiai teigiama, kad jis mirė praėjus 2 minutėms. Per minutę žmogaus širdis perpumpuoja 6 litrus kraujo, 10 proc. žmogaus kraujo yra kepenyse (500-700 gramų), kurias taip pat pažeidė kulka, 8 proc. smegenyse, kurios taip pat buvo pažeistos.

Oficialiai teigiama, kad jis mirė praėjus 2 minutėms. Per minutę žmogaus širdis perpumpuoja 6 litrus kraujo, 10 proc. žmogaus kraujo yra kepenyse (500-700 gramų), kurias taip pat pažeidė kulka, 8 proc. smegenyse, kurios taip pat buvo pažeistos. 

Kur šūvių liudininkai?

Nuo žmogžudystės vietos iki autobuso sustojimo, prie kurio vaizdo įraše privažiuoja autobusai ir kur turėjo būti žmonių, vos 130 metrų. Tačiau iki šiol nėra nė vieno liudininko, kuris būtų girdėjęs šūvius. O ir be autobuso sustojimo Maskvoje tokiu metu 500 metrų spinduliu turėjo būti nemažai žmonių, kurie turėjo girdėti šūvius. Tačiau jų nėra. 

Taigi, išeina taip, kad arba penktadienį Maskvos centras buvo visiškai be žmonių, arba šūvių nebuvo. 

Nužudytas Borisas Nemcovas
Nužudytas Borisas Nemcovas. Nematyti nei kraujo, nei šūvių žymių.

Gatvių priežiūros tarnybos sunkvežimis išvažiavo iš įvykio vietos

Gatvių priežiūros tarnybos sunkvežimio vairuotojas patvirtino, kad matė veidrodėlyje gulintį žmogų, sustojo, pakalbėjo su B.Nemcovo palydove 4 minutes ir nuvažiavo savo reikalais. 

Nepriėjo prie gulinčiojo vien jau iš žmogiško smalsumo, nesuprato, kad jis yra žmogžudystės liudininkas, nors žinojo apie nužudymą ir jam turėjo būti užduodami klausimai? 

Žmonės ėjo pro šalį

Aš suprantu, kad Rusijoje į penktadienio vakarą gulintį žmogų praeiviai gali nekreipti dėmesio, galvodami, kad jis prisigėrė ir nugriuvo, juo labiau kad kraujo, kaip matome iš nuotraukų, nėra. 

Tačiau sunku patikėti, kad fotomodelis, kurios akyse nužudė B.Nemcovą, ir kurios pačios vos nenušovė, ramiai stovėtų ir nešauktų „padėkite!“ Juk ji ne medikė ir negalėjo žinoti, kad B.Nemcovas jau negyvas. 

Taip pat netikiu, kad tokioje situacijoje fotomodelis užčiuopė jo pulsą, įsitikino, kad jos palydovas mirė, ir ramiai nuėjo pabendrauti su gatvių priežiūros tarnybos sunkvežimio vairuotoju. 

Suprantu, kad ši versija yra siaubinga, tačiau tik ji paaiškina, kodėl niekas negirdėjo šūvių ir kodėl nėra kraujo.

Reziumė

Begarsis „Makarov“ su „Uzi“ greičiu, bekraujis B.Nemcovo, kuris spartietiškai stovėjo nekrisdamas, gaudamas kulką po kulkos, kūnas, fotomodelis plieniniais nervais, gatvių priežiūros tarnybos sunkvežimio vairuotojas, neišlipęs lauk ir išvažiavęs savo reikalais, praeiviai, einantys pro šalį. 

Visa tai galima paaiškinti tik vienu – B.Nemcovą nužudė ne ant tilto. 

Taigi, manekenės palydovas, kurį mums pristato kaip B.Nemcovą, turėjo būti tas pats žmogus, kuris išvažiuoja baltu automobiliu, nes jam reikia dingti iš įvykio vietos. 

Gatvių priežiūros tarnybos sunkvežimis puikiai tinka kūnui atvežti – 4 sekundžių, kuomet jo nebuvo vaizdo kameroje, visiškai užtenka, kad iškrautų kūną. 

Suprantu, kad ši versija yra siaubinga, tačiau tik ji paaiškina, kodėl niekas negirdėjo šūvių ir kodėl nėra kraujo. Kodėl pasiturintis žmogus su drauge nusprendė pasivaikščioti lyjant lietui, o ne važiuoti taksi. Ji paaiškina ir tai, kodėl gatvių priežiūros tarnybos sunkvežimio vairuotojas judėjo taip lėtai, o paskui išvyko iš įvykio vietos, ir kodėl manekenė bendrauja su juo, o ne kelia isteriją prie kūno, kviesdama praeivius į pagalbą. 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Šiame straipsnyje pateikiama informacija skirta asmenims nuo 18 metų, kurie pagal galiojančius LR įstatymus turi teisę naudotis tokio pobūdžio informacija. Jei jums nėra 18 metų, prašome spausti NE ir neatidaryti šio straipsnio. Jei jums jau yra 18 metų, spauskite TAIP tuo pačiu patvirtindami, kad vaizdinė ir grafinė informacija bus skirta tik jūsų asmeniniam naudojimui ir saugoma nuo nepilnamečių.
Taip
Ne
Užsisakykite 15min naujienlaiškius