Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti

Bostono maratono sprogdintojas Džocharas Carnajevas oficialiai bus nuteistas myriop birželio 24 dieną

Bostono maratono sprogdintojas Džocharas Carnajevas, natūralizuotas amerikietis, kilęs iš Čečėnijos, bus oficialiai nuteistas mirties bausme birželio 24 dieną, paskelbė ketvirtadienį vienas JAV teisėjas.
Bostono maratono sprogdintojas Džocharas Carnajevas
Bostono maratono sprogdintojas Džocharas Carnajevas / „Scanpix“/AP nuotr.

Teisėjo George O'Toole'o nuosprendžio laukiama po prisiekusiųjų vieningo sprendimo skirti mirties bausmę Dž.Carnajevui dėl jo vaidmens per Bostono maratoną 2013 metais rengiant sprogdinimus, per kuriuos žuvo trys žmonės ir sužeisti buvo 264.

Dž.Carnajevui bus suteikta galimybė kalbėti. Savo pareiškimus galės padaryti ir nukentėjusieji.

Prisiekusieji, taręsi ilgiai kaip 14 valandų, nutarė skirti Dž.Carnajevui mirties bausmę o ne kalėjimą iki gyvos galvos.

Tada nuteistasis bus nuskraidintas į vienintelį Amerikoje superkalėjimą „ADX Florence“ Kolorado valstijoje arba į Tere Hoto kalėjimą Indianoje, kur mirti nuteistieji laukia egzekucijos.

Prisiekusieji, taręsi ilgiai kaip 14 valandų, nutarė skirti Dž.Carnajevui mirties bausmę o ne kalėjimą iki gyvos galvos.

Vyriausybės kaltintojai vadino Dž.Carnajevą negailestingu teroristu, kuris nusipelnė mirti dėl sukeltų žudynių. Advokatai tikino, kad jis esąs „prarastas vaikas“, kuriuo iki „šlykštaus nusikaltimo“ manipuliavo radikalus jo vyresnysis brolis.

Ši federalinė bausmė paskelbta nepaisant plačiai paplitusio nepritarimo mirties bausmei Masačūsetso valstijoje, kurioje nuo 1947 metų mirties bausmė nebuvo įvykdyta nė vienam nusikaltėliui.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
Steikų diena: kaip paruošti sultingą ir burnoje tirpstantį steiką?
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius