-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Brazilijoje kriminalinė laida užsakė žmogžudystes

Kad padidintų laidos populiarumą, televizijos vedėjas užsakydavo nužudymus ir pirmas pasiųsdavo filmavimo komandą į įvykio vietą.
W. Souza vykdė nusikaltimus ir apie juos pranešinėjo – tai dar neregėtas televizijos šou formatas.
W.Souza vykdė nusikaltimus ir apie juos pranešdavo – tai dar neregėtas televizijos šou formatas. / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Brazilijos policija tiria skandalingą bylą, susijusią su televizijos laidų vedėju. Jis kaltinamas organizavęs narkotikų prekybą ir užsakęs žmogžudystes, kad atsikratytų varžovų bei padidintų savo laidos „Kriminalas“ reitingus.

Wallace Souza, kuris yra ir valstijos parlamento narys, teigia, kad tai konkurentų mėginimas jį nušluoti ir nėra jokių įrodymų prieš jį. Tačiau policija mano, jog vyras užsakė mažiausiai 5 nužudymus Amazonės valstijoje.  Jo filmavimo grupė buvo pirmoji, kuri atvyko į įvykio vietą.

51 metų W.Souza vedė Brazilijos televizijos „Canal Livre“ kriminalinę laidą, bet nuo praėjusių metų pabaigos, kai policija pradėjo tyrimą, ji sustabdyta. Jei policija teisi, tuomet tai bus pirmas televizijos šou, kuris ne tik pranešdavo apie nusikaltimus, bet ir pats juos vykdydavo.

Be kaltinimų užsakytomis žmogžudystėmis, televizijos žvaigždė dar buvo įsivėlęs į prekybą narkotikais, baugino liudytojus ir neteisėtai laikė ginklus. Suimta 15 žmonių, tarp jų ir jo vyresnysis sūnus Rafaelis bei keli kolegos, padėję rengti laidą. Tačiau pats W.Souza tebėra laisvas, nes politinis statusas jam suteikia neliečiamybę.

Kriminalinė W.Souzos, kuris kadaise pats buvo policininkas, bet pašalintas iš tarnybos, laida šiaurinėje Amazonės valstijoje buvo nepaprastai populiari. Jis ją rengė su broliais Fausto ir Carlosu. Vedėjas siekė pagrįsti nuolatinius savo tvirtinimus, jog valstijoje siaučia nežabotas nusikalstamumas. 

Policija teigia, jog įsakymą nužudyti visuomet duodavo W.Souza arba jo sūnus, o paskui filmavimo grupė būdavo pakeliama ant kojų, kad pirma suskubtų į įvykio vietą. Valstijos saugumo sekretoriaus Francisco Cavalcanti teigimu, pagaliau paaiškėjo visa tiesa apie tokį nepaprastą operatyvumą. „Jie klastojo faktus, jų naujienos buvo klastotės“, – piktinosi jis.

Detektyvams televizijos žvaigždę įdavė vienas kolega. Apklausiamas jis prisipažino, jog šefo prašymu įvykdė vieną žmogžudystę.

Byla sukrėtė visą Brazilijos visuomenę ir priminė amerikiečių rašytojo Irwino Wallace'o romaną „Visagalis“, kurio pagrindinis herojus, didelio laikraščio savininkas, organizuoja nusikaltimus, kad padidintų savo leidinio populiarumą ir tiražą. Be abejo, šio laikraščio reporteriai apie viską praneša pirmieji.

Neaišku, ar šis romanas įkvėpė W.Souzą, tačiau jis veikė lygiai taip pat.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius