Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti

Brazilijoje valstijos gubernatorius prašo įvesti karius kalinių maištui numalšinti

Brazilijos valstijos, kurios kalėjimą krečia kruvini narkotikų gaujų susirėmimai, gubernatorius ketvirtadienį paragino atsiųsti kariuomenę smurtui nutraukti.
Maištas Brazilijos  Alcacuzo kalėjime
Maištas Brazilijos Alkakuso kalėjime / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

„Paprašiau prezidento Michelio Temero leisti šiandien skubiai įvesti ginkluotąsias pajėgas, kariuomenės ir laivyno, kad užimtų Natalio gatves“, – sakė Šiaurės Rio Grandės valstijos gubernatorius Robinsonas Faria radijo stočiai CBN, kalbėdamas apie šiaurinėje pakrantėje esantį miestą, kuriame, kaip manoma, riaušės iš kalėjimo išsiliejo į gatves.

Ketvirtadienį Alkakuso kalėjime, kuriame savaitgalį buvo nužudyta dešimtys žmonių, tarp kalinių vėl kilo susirėmimai, pareigūnams stengiantis numalšinti smurtą tarp narkotikų gaujų perpildytose šalies įkalinimo įstaigose.

Policija šaudė guminėmis kulkomis, kad išskirtų dvi kovojančias kalinių grupes, besipliekiančias lazdomis ir akmenimis Alkakuso kalėjimo teritorijoje, pranešė naujienų agentūros AFP korespondentai.

Trečiadienį į netoli šiaurinio Natalio miesto esantį kalėjimą įsiveržę elitinių pajėgų pareigūnai dalį kalinių perkėlė į kitą kalėjimą.

Kitose šalies dalyse taip pat mobilizuoti kariai, kad būtų užslopinti ir kitose šalies įkalinimo įstaigose kilę neramumai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
Steikų diena: kaip paruošti sultingą ir burnoje tirpstantį steiką?
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius