Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Brazilijos pietus užplūdus karščių bangai mirė 32 žmonės

Didžiausių per pastaruosius 50 metų karščių banga trečiadienį apėmė Rio de Žaneirą, kuriame šiuo metu ruošiamasi karnavalui, o toliau į pietus esančiame Brazilijos mieste nuo kaitros mirė 32 pagyvenę žmonės, pranešė pareigūnai.
Brazilija, Rio de Žaneiro
Brazilija, Rio de Žaneiro / „Scanpix“ nuotr.

Brazilijos nacionalinės orų tarnyba „Inmet“ nurodė, kad oro temperatūra Rio de Žaneire viršijo 40 laipsnių Celsijaus.

„Rio de Žaneiro patirta kaitros banga buvo istorinė. Šis vasaris buvo karščiausias mėnuo per pastaruosius 50 metų“, – meteorologas Giovanni Dolifas sakė dienraščiui „O Globo“.

Pirmadienį ir antradienį Santoso mieste, esančiame netoli San Paulo ir už 350 kilometrų į pietus nuo Rio de Žaneiro, dėl nepakeliamos kaitros mirė 32 pagyvenę žmonės.

Pusė jų mirė savo namuose, o kiti – ligoninėse, Santoso sveikatos apsaugos tarnybos atstovė sakė naujienų agentūrai AFP.

Antradienį Rio de Žaneiras buvo antra karščiausia vieta pasaulyje po Ganos rytinio miesto Ados, rodo Pasaulio meteorologijos organizacijos duomenys.

Tą dieną Brazilijos didmiestyje temperatūra buvo pakilusi iki 46,3 laipsnio Celsijaus. Tuo metu netgi Sacharos dykumoje buvo vėsiau (33 laipsniai).

G.Dolifas sakė, kad prie vandenyno esančiame Rio de Žaneire sąlygos buvo blogesnės negu sausringoje dykumoje, nes dėl didelės oro drėgmės labai tvanku, todėl žmonėms kaitra atrodė dar didesnė.

Dėl šios karščio bangos kaltinamas reiškinys El Ninjo: neįprastai įšilę Ramiojo vandenyno vandenys sutrikdo įprastą orų režimą ir neleidžia susidaryti debesims. 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius