Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Brazilijos senatoriai turi balsuoti dėl prezidentės Dilmos Rousseff apkaltos

Brazilijos prezidentės Dilmos Rousseff, kurios įgaliojimai buvo sustabdyti, antradienį laukia Senato balsavimas, kuriuo ji tikriausiai bus pašalinta iš posto nepaisant jos dramatiško pareiškimo, kad ji tampa valstybės perversmo auka.
Dilma Rousseff
Dilma Rousseff / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Pirmoji šalies prezidentė moteris pirmadienį per ilgą sesiją Senate stojo prieš savo kaltintojus, pasakė, kad yra nekalta, ir perspėjo, kad Brazilijos demokratijai iškilo pavojus.

Ji yra kaltinama 2014 metais paėmusi nelegalias valstybės paskolas, kad užkamšytų biudžeto skyles, ir taip užmaskavusi šalies problemas jai ritantis į didžiausią per kelis dešimtmečius recesiją.

Senatas antradienį turi išklausyti baigiamuosius abiejų šalių teisininkų argumentus ir surengti galutinius debatus prieš balsavimą. Sesija gali nusitęsti ir į trečiadienį.

Kad D.Rousseff būtų nušalinta, už apkaltą turi balsuoti du trečdaliai senatorių – 54 iš 81.

52 senatoriai iki pirmadienio vakaro deklaravo, kad pritaria apkaltai, o 11 dar buvo neapsisprendę.

Prisiminusi, kaip buvo kankinama 8-ajame dešimtmetyje, kai Braziliją valdė karinė diktatūra, kairiųjų lyderė per savo liudijimą paragino senatorius: „Balsuokite prieš apkaltą, balsuokite už demokratiją. Nesutikite su perversmu.“

Vienas pagrindinių Brazilijos laikraščių „Folha“ paskelbė, kaip ketina balsuoti senatoriai. 52 iš jų iki pirmadienio vakaro deklaravo, kad pritaria apkaltai, o 11 dar buvo neapsisprendę.

D.Rousseff pakeistų jos mirtinu priešu tapęs viceprezidentas Michelis Temeras. Jis sakė procesą stebintis „visiškai ramiai“.

Jei D.Rousseff bus nušalinta, jis planuoja iškart po prisaikdinimo išskristi į Kiniją, į Didžiojo dvidešimtuko (G-20) viršūnių susitikimą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius