Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti

„Brexit“ baimė nepasiteisino – Didžiojoje Britanijoje rekordiškai mažėja bedarbių

Didžiajai Britanijai nusprendus pasitraukti iš ES buvo baiminasi, kad šalyje smarkiai išaugs nedarbas. Tačiau atsitiko atvirkščiai. Naujausiais duomenimis, bedarbių gretos sumažėjo labiausiai per dešimtmetį.
Baimė, kad po BREXIT Didžiojoje Britanijoje padaugės bedarbių, nepasiteisino.
Baimė, kad po BREXIT Didžiojoje Britanijoje padaugės bedarbių, nepasiteisino. / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Per tris mėnesius iki praėjusio lapkričio darbo neturinčių žmonių skaičius sumažėjo iki 1,6 mln. bei siekia vos 4,8 proc. visoje šalyje. O tai yra vienas mažiausių skaičių visoje Europoje. Palyginti su ankstesniu ketvirčiu, dirbti pradėjo 52 tūkst. šalies gyventojų. Vien Londone bedarbių sumažėjo 26 tūkst.

Kita vertus, darbo sutartis turinčių darbuotojų skaičius sumažėjo 9 tūkstančiais. Tai reiškia, kad padaugėjo laisvai samdomų, pagal „nulio valandų“ sutartis dirbančių bei bandomąjį laikotarpį turinčių darbuotojų. Šie skaičiai rodo, kad didžiausia „Brexit“ priešininkų baimė dėl darbo rinkos kol kas nesipildo.

Padaugėjo laisvai samdomų, pagal „nulio valandų“ sutartis dirbančių bei bandomąjį laikotarpį turinčių darbuotojų.

„Pradėjome metus su gera žadančiais skaičiais. Dirbančiųjų skaičius kyla beveik rekordiškai, nedirbančiųjų sumažėjo daugiausiai per 11 pastarųjų metų. Palyginti su tuo pačiu laikotarpiu prieš metus, situacija pasitaisė abiejuose sektoriuose.

Padarėme didžiulį progresą kurdami stiprią ekonomiką bei padėdami žmonėms rasti darbus. Darysime viską, ko prireiks, kad išlaikytume šią trajektoriją, nes kuriame šalį, kurioje būtų gera visiems“, – statistikos biuro rezultatus komentavo darbo ministras Damianas Hindsas.

Vidutinis uždarbis Didžiojoje Britanijoje taip pat padidėjo. Skaičiuojama, kad lapkritį jis buvo 2,8 proc. didesnis negu prieš metus. Britų komercijos rūmų Ekonomikos skyriaus vadovas Surenas Thiru įsitikinęs, kad darbo rinka – viena stipriausių šalies ekonomiką palaikančių grandžių.

„Naujausi duomenys patvirtina, kad Jungtinės Karalystės darbo rinka išlieka svarbiausia šalies ekonomikos dalimi. Nors per ateinančius metus sąlygos darbo rinkoje gali keistis, nes ekonomikos augimas lėtėja, tačiau turėtų išlikti darbdavių ir darbuotojų lankstumas, dėl kurio sėkmingai mažėja nedarbas“, – kalbėjo ekonomistas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
Steikų diena: kaip paruošti sultingą ir burnoje tirpstantį steiką?
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius