Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Britai įsiutę: spalvingos praeities nusikaltėlis lietuvis Rimydas Liorancas į Didžiąją Britaniją prasmuko du kartus

Didžiosios Britanijos žiniasklaidoje vėl netyla klausimas, kodėl į šalį netrukdomi patenka nusikaltėliai. Žiniasklaida išsiaiškino, kad šeštadienį kalėjimo kameroje kilpoje rastas lietuvis Rimvydas Liorancas, įtariamas žiauriai nužudęs du žmones, į Didžiąją Britaniją sugebėjo prasmukti du kartus, nors jau buvo teistas už smurtinį nusikaltimą.
Didžiosios Britanijos policijos autobusas
Didžiosios Britanijos policijos autobusas / AFP/„Scanpix“ nuotr.

R.Liorancas įtariamas sausio 11 dieną Birmingame nužudęs 62 metų Avtarą Kolarą ir jo 58 metų sutuoktinę Carole. Buvo nustatyta, kad sutuoktiniai mirė nuo pakartotinių smūgių į galvas.
„Daily Mail“ rašo, kad lietuvos buvo linkęs nusikalsti ir jau kartą buvo išsiųstas iš Didžiosios Britanijos.

„Jis du kartus nelegaliai pateko į šalį, antrą kartą – net gi be paso“, – rašoma straipsnyje.

Žurnalistai pateikia ir daugiau R.Lioranco gyvenimo faktų. Lietuvis dešimtmetį klajojo po Europą, vykdydamas nusikaltimus. Pirmą kartą į Didžiąją Britaniją atvyko norėdamas išvengti įkalinimo, jam pavyko patekti į šalį, nors tuo metu jam buvo išduotas Europos arešto orderis. Šalyje gyveno beveik metus, tačiau vėliau buvo surastas ir išsiųstas į Lietuvą. Paskui jis netrukdomas sugrįžo į Didžiąją Britaniją, nors jau buvo teistas.

Ankštą kambarį su lietuviu dalijęsi žmonės žurnalistams sakė, kad R.Liorancas buvo pamišėlis, kuris namuose laikė nemažą plaktukų kolekciją. Jie teigė netikėję kambarioko aiškinimais, kad jis statybininkas. „Mes įtarėme, kad jis užsiima plėšikavimu, arba kažkuo dar baisesniu“, – sakė jie.

Gėrė ir plėšikavo

„Daily Mail“ teigia, kad lietuvio kriminalinė karjera tęsėsi dešimtmetį. Dviejų vaikų tėvas gyveno Vadžgirio kaime. Jo buvusi žmona Ingrida žurnalistams teigė, kad jis niekada neturėjo darbo, o plėšikauti pradėjo vos baigęs mokyklą.

„Jis kilęs iš geros šeimos, tačiau nenorėjo nieko veikti, todėl vogė ir plėšė. Jam tiko viskas: malkos, benzinas, įvairūs daiktai iš žmonių namų. Vyras vartojo daug alkoholio, kaime geria beveik visi, nes nėra ką daugiau veikti, – laikraštis cituoja Ingridą. – Buvome vedę 11 metų, tačiau namie jis būdavo labai retai. Dažniausiai gerdavo su savo draugais ir planuodavo nusikaltimus.Išleistas iš kalėjimo laisvėje prabūdavo kelis mėnesius, vėliau – atgal į kalėjimą.“

Moteris augina du paauglius R.Lioranco vaikus – sūnų ir dukterį. „Man ir vaikams labai gėda už jį“, – pridūrė Ingrida.

2011 metais antrą kartą prasmukęs į Didžiąją Britaniją R.Liorancas labai skurdo. Kartu su juo butą nuomojęsi žmonės sakė, kad jis smarkiai gėrė ir vogė bet ką, kas pakliūdavo po ranka.

„Jis elgėsi kaip beprotis. Sykį jis mane pastvėrė ir trenkė į sieną, maniau, kad tikrai užvoš. Jo veide buvo labai daug neapykantos, jis buvo blogas, smurtaujantis žmogus“, – laikraščiui sakė 28 metų bedarbis.

Jis pridūrė, kad nors lietuvis ir nebuvo aukštas, tačiau pasižymėjo didele jėga. „Jo rankos buvo didelės, o raumenys – kaip plienas“, – pasakojo bedarbis. 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius