-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Britai kovos su imigrantais iš Rytų Europos: susiraskite darbą arba vykite namo

Didžiojoje Britanijoje nuspręsta griebtis griežtų priemonių prieš namų neturinčius imigrantus, kurių daugelis yra iš Rytų Europos. Kaip skelbia naujienų portalas dailymail.co.uk, trečiadienį bus pristatytas projektas, pagal kurį imigrantai bus verčiami arba susirasti darbą, arba vykti namo.
Negrąžintos paskolos keliauja paskui emigrantus.
Emigrantai / Gedimino Savickio/BFL nuotr.

Kaip skelbia naujienų portalas dailymail.co.uk, Jungtinės Karalystės pasienio agentūros tikslas yra sumažinti skaičių atvykėlių iš Rytų Europos, kurie, neturėdami darbo, gyvena parkuose, kaimuose.

Su didele darbo neturinčių imigrantų problema susidūrė Piterboro miestas. Beje, šiame mieste, kuris garsėja mišriu gyventojų kontingentu, yra nemažai atvykėlių iš Lietuvos – manoma, kad jų čia yra apie 2 000. Būtent čia bus pradėta taikyti naujoji tvarka. 

Kaip praneša britų žiniasklaida, 27 imigrantai, kurie gyveno šiame mieste lauke, jau perspėti susirasti darbą, priešingu atveju jiems gresia deportacija. Pareigūnai perspėjo imigrantus, kad pagal Europos Sąjungos įstatymus atvykėliai, nedirbę svečioje šalyje pastaruosius tris mėnesius, gali būti išsiųsti namo. „Žmonės turi dirbti, mokytis ir pasirūpinti savimi, priešingu atveju mes tikimės, kad jie grįš namo“, – teigė dailymail.co.uk kalbintas pareigūnas.

Pareigūnai teigia, kad didelė dalis iš gatvėse gyvenančių benamių yra atvykėliai iš šalių, kurios į Europos Sąjungą įstojo po 2004 metų. Pranešama, kad gyvenantiems gatvėje imigrantams bus suteikiama informacija, kur jie gali rasti darbo ar išsinuomoti būstą.

„Kuo greičiau šie žmonės susiras darbą arba grįš namo, tuo geriau jiems bus“, – teigė pareigūnas.  

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius